Om Schweiz

Landet där du som utlandsstudent blir en del av en 100-årig tradition av världsledande hotellskolor

Schweiz, landet som är känt för sina hotellutbildningar
SHMS Swiss Hotel Management School – Caux Palace, beläget över Montreux.

Schweiz är beläget i Centraleuropa med Lichtenstein och Österrike som grannar i öst, Tyskland i norr, Frankrike i väst och Italien i söder. Landet är indelat i 26 kantoner och har 7, 5 miljoner invånare.

Schweiz är ett av världens rikaste länder räknat per invånare. Medborgarnas levnadsstandard är hög, arbetslösheten och inflationen är låg.

Det talas fyra språk, tyska, franska, italienska och rätoromanska. Och man har gjort sig känd för banker, klockor, choklad, ost – och världsledande hospitality utbildningar och hotellskolor.

Det perfekta landet för dig som vill studera hotell-management utomlands, få en internationell, global erfarenhet och få uppleva en multinationell kultur samtidigt som du erhåller din kandidat- eller magisterexamen.

Scwheiz har över 100 års erfarenhet av hotellskolor i världsklass. Man påbörjade den traditionella hotell-management och restaurang-management utbildningen på Caux campus, i bergen ovanför Montreux, i slutet av 1800 talet.

Karta över våra hotellskolorTraditionen har hållit i sig och genom att introducera moderna ledarskapsteorier från några av de främsta universiteten i USA och Storbritannien, erbjuds idag våra studenter möjligheten att erhålla en examen som kombinerar schweizisk hospitality tradition med amerikansk och engelsk management expertis.

Resenären, aristokraten och finsmakaren som reste till Schweiz för över hundra år sedan njöt av den höga standarden och precisa servicen som erbjöds.

Dagens resenär har visserligen lite andra krav och behov, men principen av god service och bra hotelledarskap är fortfarande den samma. Praktisk innovation, precision, diskret disciplin, kvalité som man kan räkna med och professionellt ledarskap, detta är hörnstenarna på hotell-management utbildningarna inom SEG-Swiss Education Group.

Schweiz erbjuder dig att studera i en internationell miljö, vid några av världens främsta hotellskolor inom management och kulinarisk konst.

Sitemap