Att plugga utomlands är en erfarenhet som sträcker sig långt utanför klassrummet!

Med sex campus i den Franska delen och ett i den Tyska delen av Schweiz erbjuds studenterna möjligheten att välja ett campus där man trivs som bäst. Närheten till skidåkning i absolut världsklass och till ett pulserande stadsliv är standard hos oss.

Självklart passar kanske SHMS Leysin bättre för skidentusiasten då liften är endast tio minuter från skolan, och HIM  bättre för studenten som vill bo mitt i en livlig studentstad. Med korta avstånd och ett av Europas bästa tågsystem så är det aldrig långt till de fritid och sportaktiviteter som man gillar bäst.

Skidorter som Verbier, St. Moritz och Zermat är populära helgutflykter bland eleverna och vårt ”sport och rekreations”-kontor har som enda uppgift att aktivera studenterna efter skolan.

Fotboll, bordtennis, tennis, golf, innebandy och paraflying är bara några exempel på vad man kan göra på sin fritid. Självklart finns även tillgång till gym antingen på skolan eller i anslutning så att man kan hålla sig i form och orka med sina studier.

Kontakta oss

När man studerar utomlands och i en multinationell miljö är det viktigt att resa, upptäcka och uppleva. Det är minnen man tar med sig för livet

Att åka på en egen helgresa till Italien eller Frankrike är populärt bland studenterna. Det går ofta tåg både till Milano och Paris och bra studentpriser erbjuds till dig som utlandsstuderande.

Utöver detta så finns det fantastiska möjligheter då skolan arrangerar resor och utflykter. En vinresa till Italien, Österrike eller Frankrike arrangeras varje år. Vi brukar även arrangera en resa till USA samt en mängd olika professionella visiter på hotell runt om i Schweiz.

En del av dessa utflykter och resor ingår i skolavgiften, andra erbjuds till självkostnadspris och är då helt frivilliga. Hursomhelst, att uppleva några av Europas bästa hotell och lära känna Centraleuropa  är oundvikligt när man studerar hos oss.

Skicka mig mer info