En snabbväxande bransch - Swiss Education Group

En snabbväxande bransch

Lockas du av en internationell karriär med hela världen som din arbetsplats?

Hotell-, restaurang-, service- och upplevelsebranschen kallas internationellt, “the Hospitality Industry” och är en av världens snabbast växande branscher.

Med en förutspådd arbetsmarknadstillväxt på 25 % t o m 2021 är detta branschen som erbjuder ambitiösa och passionerade medarbetare fantastiska möjligheter till en internationell, lukrativ och upplevelserik karriär.

Dessutom har vi ett väletablerat nätverk i branschen som är tillgängligt för samtliga studenter inom SEG. Detta öppnar dörrar för både nuvarande studenter samt alumni.

Karriär efter avslutade studier i hotell- och resaurangbranschen.

Ladda ner den engelska faktabroschyren.


Den svenska hotellnäringen blomstrar

Sällan har det gått så bra för de svenska hotellen som nu. Högkonjunktur och kraftigt ökad efterfrågan från både privat- och affärsgäster samtidigt som hotellkapaciteten minskar en aning gör att branschen blomstrar. Och viktigaste glädjebeskedet: Hotellen tjänar bra med pengar. Läs vidare här.


World Travel & Tourism Council skriver också om branschens tillväxt

Rese- och turistsektorn är en av världens största arbetsgivare. Sektorn sysselsätter direkt över 100 miljoner människor och bidrar nu till 1/11 av alla jobb i världen. Och under loppet av nästa årtionde, förväntar vi oss att resor och turism ger totalt 74, 5 miljoner nya jobb, varav 23.200.000 kommer att tillhandahållas direkt inom sektorn.

Läs mer på deras webbsida.