Upptäck vår intensiva, kortare kockutbildning, Swiss Grand Diploma in Culinary Arts:

Vårt intensiva program i kulinarisk konst, ger en bred och internationellt topprankad kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, Schweiz, samt ett års praktik som du gör vart du vill i hela världen.

Här lägger du en stabil grund för din framtida kulinariska karriär. Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med diverse teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen.

Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i karriären!

Efter kockutbildningen finns det dessutom möjlighet att fortsätta studierna mot vår kandidat- och masterexamen i kulinarisk konst. Våra studievägledare kan berätta mer utförligt om de högre utbildningarna.

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.

Boka ett personligt vägledningsmöte

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

Kockutbildningen är uppdelad i tre terminer på skolan på 11 veckor vardera och två praktikperioder á sex månader.

  • Termin 1 handlar om grundläggande kockkunskaper som som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.
  • Termin 2  inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik
  • Termin 3 fokuserar du på allt som har med”fine dining” att göra – kvalificerad matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetkök, avancerade efterrätter samt hållbar matförsörjning. Därefter avslutar du kockutbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik
Boka öppet hus

Internationell kockutbildning i Schweiz. Studera till kock utomlands.

Internationell praktik

Alla studenter gör totalt ett års internationell praktik fördelat på två halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de flesta fall med en lön från arbetsgivaren, och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

CSN-berättigad kockutbildning

Kockutbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad vilket innebär att du kan finansiera hela paketet med hjälp av studiemedel från CSN. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till kockutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

Kontakta oss