Kockutbildning - Swiss Education Group

Kockutbildning

Kock, yrkesutbildning Kock, kanditatutbildning Kock, Masterutbildning

Masterutbildning

Kockutbildning och kulinarisk konst, studera i Schweiz

De rätta ingredienserna för en spännande och framstående karriär

Michelinguiden, Gault Millau och Ritz Paris hotel… dessa ord är som poesi för den som har höga ambitioner att göra sig ett namn i den kreativa och krävande kulinariska världen. Våra studenter förstår att passion kommer att ta dem långt, men att en målinriktad attityd och att lära sig från de bästa är grunden om de drömmer om att jobba på ett ledande etablissemang. Detta är anledningen till att seriösa studenter väljer Culinary Arts Academy Switzerland, där de kan fördjupa sig i den högsta Schweiziska och Europeiska standarden etablerad av välkända utnämnande instanser.

Kombinera de bästa kulinära förmågorna med entreprenöriellt lärande

Genom en kombination av business och teori och praktik kring livsmedel och kulinär konstfärdighet, kan studenter på Culinary Arts Academy Switzerland nå framgångsrika karriärer så som restaurangägare, catering chefer, Food & Beverage managers eller exekutiva ledare och VD-poster. Studenter lär känna verkligheten inom den kulinära industrin och dess trender. När de examineras har de kvalificerad kompetens och är redo att arbeta kvalificerat och självständigt i olika hospitality-relaterade verksamheter.

Postgraduate Diploma in Culinary Arts – 1 år varav 6 månaders praktik

För studenter som önskar att upptäcka den kulinariska världen i en internationell miljö är Postgraduate Diploma den perfekta möjligheten. Programmet ger studenten en djup förståelse för gastronomi och kulinarisk konst. Kockutbildningen är på heltid och är designat för att inspirera kreativitet och erbjuda studenten de färdigheter som behövs för att utveckla nya kulinariska trender. Utmanade praktik och teorikurser i hygien, moderna tillagningsmetoder och knivtekniker ger studenten ett fundament och en kunskapsbas som sedan kan utvecklas mot en magisterexamen. Detta efter att man gjort en praktik på sex månader.

Antagningskriterier till kockutbildningen:

 • Kandidatexamen eller motsvarande utbildning eller minst tre års arbetslivserfarenhet i en ansvarsfull position.
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Motivationsbrev
 • En CV
 • Kopia på arbetsreferenser
 • Kopia på giltigt pass

Master of International Business in Culinary Arts – 1 år varav 6 månaders praktik

En magisterexamen i internationell business i kulinarisk konst ger studenten en mycket djup förståelse för gastronomi och kulinarisk konst. Denna examen bygger på kulinarisk kunskap, skicklighet och kreativitet. Eleven utvecklar färdigheter i att demonstrera innovations-rika idéer samt att leda och driva en affärsrörelse. Detta kommer till sin kulmen då man som slutprojekt färdigställer en egen kulinarisk affärsplan.

Antagningskriterier till kockutbildningen:

 • Kandidatexamen i relaterat ämne och minst 6 månaders relevant arbetslivserfarenhet eller vårt Postgraduate Diploma.
 • Engelskanivå motsvarande TOEFL 525 eller IELTS 5.5 eller OOPT 60+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Motivationsbrev
 • En CV
 • Kopia på arbetsreferenser
 • Kopia på giltigt pass

Finansiering

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

Kostnad per termin:

PROGRAM PÅ AVANCERAD NIVÅ – kulinarisk kockutbildning
TERMIN Termin 1 Termin 2 Praktik Termin 3
Termin 4
Praktik (optional)
Skolavgift (CHF) 19860 19860 Gratis 20060 20060 Gratis
Extra avgift* (CHF) 2800 1850 Gratis 1850 1850 Gratis
Totalt (CHF) 22660 21710 0 21910 21910 0
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1-3 + 1 praktik Postgraduate diploma i kulinarisk konst
Termin 1-5 + 2 praktik Masterprogram i företagsledarskap inom kulinarisk konst

I skolavgiften ingår boende i dubbel standard rum samt frukost, lunch och middag mån-fre och brunch och middag lör-sön. Man kan även välja att ett  deluxerum eller ett superior deluxerum i dubbel eller enkelrums kategorin. Priser per termin på de olika rumskategorierna är:

LUCERNE CAMPUS LE BOUVERET CAMPUS
Double standard room (included in the fees) Double standard room (included in the fees)
Double deluxe room CHF 1’050 Double deluxe room CHF 1’100
Double superior deluxe room CHF 1’600 Double superior deluxe room CHF 1’700
Single standard room CHF 1’600 Single standard room CHF 1’700
Single deluxe room CHF 2’100 Single deluxe room CHF 2’200
Single superior deluxe room CHF 2’650 Single superior deluxe room CHF 2’800

Först till kvarn gäller för bokning av rumsuppgradering och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår, se Accommodation.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSNs regler och utbetalningar. Se även http://www.culinaryartsswitzerland.com/en/simple/how-to-apply/fees/bachelor-s-degree-1875 för uppdaterad information om priser. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info se www.culinaryarts.ch.

**Depositionen på CHF 1500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

Sitemap