Internationell kockutbildning - Swiss Education Group

Internationell kockutbildning

Upptäck vår intensiva, kortare kockutbildning, Swiss Grand Diploma in Culinary Arts:

Internationell kockutbildning i Schweiz

På detta intensiva program i kulinarisk konst, får du en bred och internationellt topprankad kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, Schweiz, samt ett års betald praktik som du gör vart du vill i hela världen. Här lägger du en stabil grund för din framtida kulinariska karriär.

Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med diverse teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen.

Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i kariären!

Efter utbildningen finns det dessutom möjlighet att fortsätta studierna mot vår kandidat- och masterexamen i kulinarisk konst. Våra studievägledare kan berätta mer utförligt om de högre utbildningarna.

Vegetariskt alternativ – en helt vegetarisk kockutbildning!

Vi erbjuder även alternativet att göra utbildningen med 100 % vegetarisk matlagning. Läs mer om vår vegetariska kockutbildning här:

 

Vegetarisk kockutbildning

Vegetarisk kockutbildning

Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket lett till behovet av en specialiserad vegetarisk kockutbildning. Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även a...

 

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.

Boka ett personligt vägledningsmöte

Praktiska lektioner

Utbildningen är uppdelad i tre terminer på skolan på 11 veckor vardera och två praktikperioder á sex månader.

  • Termin 1 handlar om grundläggande kockkunskaper som som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.
  • Termin 2  inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts”.
  • Termin 3 fokuserar du på allt som har med”fine dining” att göra – kvalificerad matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetkök, avancerade efterrätter samt hållbar matförsörjning. Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

Tolv månaders internationell betald praktik

Under kockutbildningen i Le Bouveret i Schweiz, gör alla studenter totalt ett års internationell betald praktik. Praktiken är uppdelad i två perioder och görs ofta på Michelinrestauranger eller lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk kommer du att ha möjlighet att göra praktik precis var du vill i hela världen, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba tillsammans med kockar i absolut världsklass.

Du gör din första praktik efter termin två, och den slutgiltiga praktiken efter termin tre. Om du har tidigare erfarenhet så kommer upplägget att se lite annorlunda ut. Kontakta oss nedan för att diskutera just din situation.

Kontakta oss här

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret, med utsikt över Genevesjön. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, där studenter från världens hörn finns representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass, och inspireras av olika matkulturer, utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Känner du att det här är något för dig? Vi erbjuder dig även möjligheten att besöka skolan i Schweiz, vi står då för boende och mat under besöket.

Ansökningsdokument

  • Ifylld ansökningsblankett
  • CV
  • Personligt brev
  • Passkopia
Ansök till utbildningen idag!