Upptäck vår intensiva, kortare kockutbildning, Swiss Grand Diploma in Culinary Arts:

Vårt intensiva program i kulinarisk konst, ger en bred och internationellt topprankad kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, Schweiz, samt ett års praktik som du gör vart du vill i hela världen. Här lägger du en stabil grund för din framtida kulinariska karriär.

Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med diverse teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen.

Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i karriären!

Efter utbildningen finns det dessutom möjlighet att fortsätta studierna mot vår kandidat- och masterexamen i kulinarisk konst. Våra studievägledare kan berätta mer utförligt om de högre utbildningarna.

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.

Boka ett personligt vägledningsmöte

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

Kockutbildningen är uppdelad i tre terminer på skolan på 11 veckor vardera och två praktikperioder á sex månader.

  • Termin 1 handlar om grundläggande kockkunskaper som som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.
  • Termin 2  inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik
  • Termin 3 fokuserar du på allt som har med”fine dining” att göra – kvalificerad matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetkök, avancerade efterrätter samt hållbar matförsörjning. Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik
Boka öppet hus

Internationell praktik

Under kockutbildningen gör alla studenter totalt ett års internationell praktik fördelat på två halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de allra flesta fallen med en lön från arbetsgivaren och kan göras antingen i Schweiz eller globalt. Populära destinationer utanför Schweiz brukar vara exempelvis London, USA, Frankrike och Italien.

På campus finns en karriäravdelning som specifikt är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser. Under terminerna på skolan kommer du ha individuella möten med en karriärcoach för att diskutera dina mål och vad du vill ha ut av din praktik när det kommer till t.ex. land, typ av arbetsgivare och verksamhet.

Sedan kommer ni tillsammans att söka efter möjligheter inom skolans globala nätverk av bland annat Michelin- och Fine Diningrestauranger, hotellkedjor, Resorts och Eventbolag för att hitta bästa möjliga praktik baserat på dina önskemål och förutsättningar.

Internationell kockutbildning

CSN-berättigad utbildning

Eftersom kockutbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

Ett bra val för dig som vill studera till kock utomlands. Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret, med utsikt över Genevesjön. All undervisning sker på engelska och vårt campus är väldigt internationellt, där studenter från världens hörn finns representerade. Det innebär att du inte bara kommer att få en kockutbildning i världsklass, och inspireras av olika matkulturer, utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Ansökningsprocess

Känner du att det här är något för dig? Vi erbjuder dig även möjligheten att besöka skolan i Schweiz, vi står då för boende och mat under besöket.

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier.

Vi behandlar varje ansökan individuellt och tittar på helhetsbilden, där det absolut viktigaste för oss är att varje student har en genuin passion för ämnet och inställningen att branschen och yrket är något man vill satsa på. Ta gärna kontakt med oss för vägledning kring ansökan så hjälper vi dig genom hela processen och svarar på alla dina funderingar.

 Kontakta oss