Upptäck vår konditorutbildning: Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts

Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär.

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information om det här.

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Le Bouveret i Schweiz. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell praktik.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten bageri och konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Boka Öppet Hus i Schweiz

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kock- och konditorskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

  • Termin 1 är en traditionell bageri-och konditorutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett “Certificate in Pastry & Baking”.
  • Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett “Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Därefter gör du din första praktik på sex månader.
    • 6 månaders internationell praktik
  • Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter denna termin, gör du återigen sex månaders internationell, betald praktik och får sedan ditt “Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik
Behöver du vägledning?

Tony Olsson

Den svenska mästerkonditorn Tony Olsson är ambassadör för Culinary Arts Academy Switzerland, vilket innebär att han deltar i master classes, tillfrågas om läroplanen, samt erbjuder praktik och ett exklusivt stipendium till ambitiösa konditorstudenter.

Tony Olsson

Konditorutbildning i Schweiz, ettårigt intensivt program

 

Internationell praktik

Alla konditorstudenter gör totalt ett års internationell praktik fördelat på två halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de flesta fall med en lön från arbetsgivaren, och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

CSN-berättigad utbildning

Konditorutbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad vilket innebär att du kan finansiera hela paketet med hjälp av studiemedel från CSN. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till konditorutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

Kontakta oss för att få veta mer!