Upptäck vår konditorutbilning, Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts

Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information om det här.

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Le Bouveret. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell praktik.

 

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Boka Öppet Hus i Schweiz

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

  • Termin 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett “Certificate in Pastry & Baking”.
  • Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett “Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Därefter gör du din första praktik på sex månader.
    • 6 månaders internationell praktik
  • Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter denna termin, gör du återigen sex månaders internationell, betald praktik och får sedan ditt “Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts”.
    • 6 månaders internationell praktik

Tony Olsson

Den svenska mästerkonditorn Tony Olsson är ambassadör för Culinary Arts Academy Switzerland, vilket innebär att han deltar i master classes, tillfrågas om läroplanen, samt erbjuder praktik och ett exklusivt stipendium till ambitiösa konditorstudenter.

Tony Olsson

Internationell praktik

Under konditorutbildningen i Le Bouveret i Schweiz, gör alla studenter totalt ett års internationell praktik fördelat på två halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de allra flesta fallen med en lön från arbetsgivaren och kan göras antingen i Schweiz eller globalt. Populära destinationer utanför Schweiz brukar vara exempelvis London, Belgien, Italien, USA och Dubai.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser. Under terminerna på skolan kommer du ha individuella möten med en karriärcoach för att diskutera dina mål och vad du vill ha ut av din praktik när det kommer till exempelvis land, typ av arbetsgivare och verksamhet.

Sedan kommer ni tillsammans att söka efter möjligheter inom skolans globala nätverk av bland annat konditorier, chokladfabriker, Michelinrestauranger och hotellkedjor för att hitta bästa möjliga praktik baserat på dina önskemål och förutsättningar.

Konditorutbildning i Schweiz, ettårigt intensivt program

 

CSN-berättigad utbildning

Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av studiemedel.

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret. All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med studenter från  världens alla hörn. Detta innebär att du inte bara kommer att få en konditorutbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer, men även skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier.

Vi behandlar varje ansökan individuellt och tittar på helhetsbilden, där det absolut viktigaste för oss är att varje student har en genuin passion för ämnet och inställningen att branschen och yrket är något man vill satsa på.

Ta gärna kontakt med oss för vägledning kring ansökan så hjälper vi dig genom hela processen och svarar på alla dina funderingar.

Kontakta oss för att få veta mer!