Studera till kock, konditor och hotell manager utomlands. Upplevelser man tar med sig för livet, och grunden till en internationell karriär

En stor del av upplevelsen att studera utomlands i Schweiz är livet utanför skolan. Man får många nya kompisar från alla världens hörn och möjligheten att dela upplevelser med människor från olika kulturer – en internationell upplevelse, helt enkelt.

Många studenter beskriver det bästa med sin studietid som när dom gjorde den där utflykten till en fransk vingård, när dom åkte på en skidresa, eller tiden dom spenderade med alla sina nya vänner. En av många fantastiska dagar i Schweiz är vår internationella dag, där eleverna får visa upp vad som gör just deras kultur så speciell.

Om du vill komma i kontakt med studenter som studerar hos oss för tillfället, så gilla vår FB sida eller kontakta oss så bokar vi gärna ett besök åt dig på skolan.

Boka ett personligt vägledningsmöte
hospitality-school-neuchatel-switzerland-006
swiss-hotel-management-school-leysin-016
10533255_820510468033568_2448777627039293554_o
hotel-school-neuchatel-switzerland-004
hotel-europe-013
montreux-region-008
swiss-hotel-school-campus-014
alumnatverkstraff-stockholm-seg
2
_DSC1803
icelandic-friends-studying-in-switzerland
PlayPause
previous arrow
next arrow

Schweiz – landet där du som utlandsstudent blir en del av en 100-årig tradition av världsledande hotellskolor

Schweiz är beläget i Centraleuropa med Lichtenstein och Österrike som grannar i öst, Tyskland i norr, Frankrike i väst och Italien i söder. Landet är indelat i 26 kantoner och har 8, 5 miljoner invånare.

Schweiz är ett av världens rikaste länder räknat per invånare. Medborgarnas levnadsstandard är hög, arbetslösheten och inflationen är låg. Det talas fyra språk, tyska, franska, italienska och rätoromanska. Och man har gjort sig känd för banker, toppmöten/konferenser, klockor, choklad, ost – och världsledande kock-, konditor- och hotellutbildningar.

Det perfekta landet för dig som vill studera utomlands med specialisering på hospitality-management, skaffa  internationell, global erfarenhet och uppleva en multinationell kultur samtidigt som du erhåller din kandidat- eller magisterexamen.

Schweiz har över 100 års erfarenhet av hotellskolor i världsklass. Man påbörjade den traditionella hotell-management och restaurang-management utbildningen på Caux campus, i bergen ovanför Montreux, i slutet av 1800 talet.

Traditionen har hållit i sig och genom att introducera moderna ledarskapsteorier från några av de främsta universiteten i USA och Storbritannien, erbjuds idag våra studenter möjligheten att erhålla en examen som kombinerar schweizisk hospitality-tradition med amerikansk och engelsk management expertis.

Resenären, aristokraten och finsmakaren som reste till Schweiz för över hundra år sedan njöt av den höga standarden och omsorgsfulla servicen som erbjöds. Dagens resenär har visserligen lite andra krav och behov, men principen av god service och bra hotelledarskap är fortfarande den samma. Praktisk innovation, precision, diskret disciplin, kvalité som man kan räkna med och professionellt ledarskap, detta är hörnstenarna på hotell-management utbildningarna inom SEG – Swiss Education Group.

Vi erbjuder dig som vill studera utomlands en spännande internationell miljö, undervisning på engelska, vid några av världens främsta kock-, konditor- och hotellskolor i Schweiz.

Kontakta oss