Studera hotell management och företagsekonomi på HIM – Hotel Institute Montreux. Med specialisering inom marknadsföring och luxury business, finans, eller human resources (HR).

Låt studierna på HIM bli startskottet på en internationell karriär inom företagsekonomi och management, med specialiseringar inom:

 • Financial Analysis & Wealth Management Specialization
 • Human Capital & Development Specialization
 • Luxury Brand Management Specialization
 • Management for the Senior Living Industry

Programmet på HIM kännetecknas av dess direkta kontakt med näringslivet. Eleverna jobbar tillsammans med skolans partners för att utveckla sina specialkunskaper. I programmet ingår 2 betalda praktikperioder på 6 månader styck. Studenterna ges då möjligheten att praktisera den teoretiska kunskap de fått i klassrummet, i verkligheten.

Det här är ett akademiskt program som kombinerar Schweizisk hospitality- och service-expertis, med amerikansk känsla för ledarskap, organisation, administration och affärsverksamhet.

Studera hotell management och företagsekonomi - Kandidatutbildning, Schweiz

Boka vägledningsmöte

Efter två år på HIM har studenterna:

 • Ett års arbetslivserfarenhet
 • Två rekommendationsbrev
 • Ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management

Efter tre år på HIM har studenterna, förutom ovan nämnda:

 • En akademiskt krediterad Kandidatexamen (BBA) från Northwood University i USA
 • En Kandidatexamen från HIM-Hotel Institute of Montreux
 • Ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association, i USA

Vi erbjuder givetvis även ett Masterprogram, läs mer här

Professionella partners

Att studera hotell management och företagsekonomi på HIM ger god kontakt med branschen och dess aktörer. Programmen och dess specialiseringar ges tillsammans med några av världens främsta företag inom sina respektive kategorier. Våra partners har en aktiv roll i utformandet av våra program och representanter från dessa företag kommer till skolan för att ge eleverna ”hands-on” erfarenhet i sin specialisering. Våra partners på HIM – Hotel Institute Montreux är:

Boka öppet hus

Johanna Jensen-Carlén tog sitt livs bästa beslut när hon beslöt sig för att studera hotell management och  hospitality i Schweiz. Läs hennes upplevelser från en värld av fantastiska möjligheter och människor på Hotel Institute Montreux. Läs mer!

Swiss Diploma i Hotel Operations Management – 1 år varav 6 månader praktik

Efter ett års studier, av vilket 6 månder består av betald praktik, så erhåller studenten ett Schweiziskt diplom i ”Hotel Operations Management”, dvs. hur man effektivt leder den dagliga driften på ett hotell och i en restaurang. Detta är grunden och hörnstenarna som man sedan bygger vidare sin akademiska utbildning samt sin internationella karriär på.

Swiss Higher Diploma in International Hotel Management (med specialisering) – 2 år varav 1 år praktik

Efter att ha tagit sitt “Swiss Diploma” fortsätter studenten och läser ytterligare 2 teoriterminer och erhåller då sitt “Swiss Higher Diploma”. Här väljer man en specialisering och kan då välja mellan Finans, HR, Luxury Brand Management eller Senior Living Management. Detta program är den traditionella Schweiziska utbildningen, en utbildningsgrad som funnits i över 100 år inom den internationella hotellbranschen.

Kandidatprogram i Företagsekonomi inom Hotell Management (med specialisering)- 3 år varav 1 år praktik

En ekonomiutbildning i kombination med en Hospitality-utbildning. Du får en kandidatexamen från Hotel Institute Montreux samt en amerikansk kandidatexamen från Northwood University. Programmet ger dig även möjlighet att välja en specialisering inom Finans, HR, Luxury Brand Management eller Senior Living Management.  Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en bred utbildning och som drömmer om en internationell karriär.

Ansökningsdokument:

 1. Gymnasiebetyg
 2. CV
 3. Kopia på giltigt pass
 4. Personligt brev

Skicka dina ansökningsdokument direkt till [email protected] 

Kontakta oss