Studera hotell management och företagsekonomi på HIM – Hotel Institute Montreux. Med specialiseringar inom Luxury Brand Management, Financial Analysis & Wealth Management m m.

Låt studierna på HIM bli startskottet på en internationell karriär inom företagsekonomi och management, med specialiseringar inom:

 • Luxury Brand Management
 • Financial Analysis & Wealth Management
 • Human Capital and Development
 • Lifestyle and Wellbeing Management for the Silver Economy
 • Franchise Business Management

Programmet på HIM kännetecknas av dess direkta kontakt med näringslivet. Eleverna jobbar tillsammans med skolans partners för att utveckla sina specialkunskaper.

I utbildningen ingår totalt tre betalda praktikperioder på sex månader vardera. Studenterna ges då möjligheten att praktisera den teoretiska kunskap de fått i klassrummet ute i verkligheten, samt bygga nätverk och framtida karriärmöjligheter.

Det här är ett akademiskt program som kombinerar schweizisk hospitality- och service-expertis, med amerikansk känsla för ledarskap, organisation, administration och affärsverksamhet.

Behöver du vägledning?

Skräddarsy din examen

 • Utveckla en förståelse för de mänskliga och operativa sidorna av branschen
 • Skräddarsy din examen i hotell management genom att komplettera med en rad specialiseringar som godkänts och skapats tillsammans med branschen
 • Skaffa hotellbranschens kundcentrerade inställning till affärsvärlden, bygg mental smidighet för att anpassa dina nya färdigheter inom hospitality eller andra branscher
 • Ge dig ut på tre branschpraktikplatser som kommer att ge dig starka konkurrensfördelar i din framtida karriär
 • Ta examen med en:
  • Bachelor of Business Administration in Hospitality Management från Hotel Institute Montreux (med specialisering)*
  • Bachelor of Business Administration i Hospitality Management från Northwood University

*Hotel Institute Montreux tilldelar sin egen separata examen som bekräftar det framgångsrika slutförandet av Northwood Universitys BBA-program på dess campus i Schweiz, och denna examen är ett formellt erkännande av Hotel Institute Montreux av de tertiära standarder som uppnåtts av BBA-utexaminerade.

Boka öppet hus

Studera hotell management och företagsekonomi på HIM - Hotel Institute Montreux.

Struktur

Varje år består av ca 6 månader studier på campus i Schweiz, följt av en praktikperiod på ca 6 månader som kan göras antingen i Schweiz eller globalt.

År 1 – introduktion till hotell management, Montreux

Lär dig vad det innebär att vara kundcentrerad när du utvecklar en förståelse för de mänskliga och operativa sidorna av branschen.

År 2 – ledarskapsprinciper + specialisering, Montreux

Öka ditt inflytande som ledare genom att utveckla din känslomässiga intelligens och skaffa dig viktiga ledaregenskaper. Välj en specialisering för att fördjupa dig i din intressesektor.

År 3, internationellt företagande, Montreux

Lär dig hur man driver ett internationellt företag och hur socialt ansvarstagande ser ut i en mångkulturell miljö.

Kontakta oss för exakt kursplan

Internationell praktik

I utbildningen ingår totalt ett och halvt års internationell praktik. Denna praktik sker ofta på 5-stjärniga hotell/resorts, lyxvarumärkesföretag, banker eller andra internationella bolag. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk, kommer du att ha möjlighet att göra praktik precis var du vill i hela världen.

På skolan finns en karriäravdelning med dedikerad personal, och som student har men regelbundet individuella möten för hjälp med praktik och karriärplanering. Skolan arrangerar också rekryteringsmässor med branschen samt har en egen digital jobbplattform där våra samarbetspartners regelbundet lägger upp unika möjligheter för våra studenter.

Kombinationen av en internationellt erkänd utbildning och praktik på hög nivå gör att HIMs studenter har unika kompetenser och är väldigt attraktiva på den globala arbetsmarknaden.

Professionella partners

Att studera hotell management och företagsekonomi på HIM ger god kontakt med branschen och dess aktörer. Programmen och dess specialiseringar ges tillsammans med några av världens främsta företag inom sina respektive kategorier. Våra partners har en aktiv roll i utformandet av våra program och representanter från dessa företag kommer till skolan för att ge eleverna ”hands-on” erfarenhet i sin specialisering. Våra partners på HIM – Hotel Institute Montreux är:

Studenter berättar:

Schweizisk utbildning, amerikansk praktik och en värld full av möjligheter

Valde utbildning efter att ha byggt upp en karriär i flera år

Ansökningsdokument:

 1. Gymnasiebetyg
 2. CV
 3. Kopia på giltigt pass
 4. Personligt brev
Kontakta oss