Internationell hotell management – Master

En världsledande master med specialisering i events, restaurant, hotell eller spa management. Perfekt för dig med relevant arbetserfarenhet eller en tidigare kandidatutbildning.

Postgraduate Diploma och Masters

SHMS – Swiss Hotel Management School har ett enastående rykte som en av Schweiz ledande hotellutbildningar och erbjuder kandidat- och masterprogram inom hotell- och event management

Utbildningarna väver samman teoretiskt lärande med ett praktiskt professionellt angreppssätt. Kurserna är utvecklade i nära samarbete med fyra av världens premium hotellkedjor och utexaminerade studenter är fullt förberedda inför att kliva in i branschen och redo att ta sig an dagens utmaningar.

Vid SHMS erbjuds ett flertal masterprogram med olika inriktningar. Beroende på vilken utbildning du är intresserad av kan du antingen bli antagen med arbetserfarenhet från branschen, eller med en kandidatexamen från ett annat universitet. Du hittar de olika programmen längre ner på denna sidan och du får också gärna kontakta oss för personlig vägledning kring just din situation och vilket program som skulle passa dig bäst.

 

Lägg till den ”Schweiziska touchen” på din utbildning

Välj mellan att utveckla en övergripande excellens genom vår intensiva Master of International Business in Hotel Management  (det enda masterprogrammet på Caux campus), eller att fokusera på en specialisering som Hotel, Resort & Wellness Management eller Hotel Operations Management eller Hotel & Event Management. Om du är ute efter mer akademiskt utmanande studier kan en Master of Science in International Hospitality Management i samarbete med University of Derby (UK), vara rätt spår för dig.

Detta omfattande program strävar efter att utveckla studenternas kritiska och analytiska förmågor och främja deras kreativitet för att möjliggöra för dem att svara på de nyckelutmaningar som branschen möter under 2000-talet. Oavsett vilket program du väljer kan du känna dig försäkrad om att alla kurser erbjuder studenterna den speciella ”schweiziska touchen”, attributet som är så högt eftertraktat inom branschen… och därigenom otroligt uppskattade runt om i hela världen.

Programpartners

Av den internationella hotellindustrin rankas SHMS-Swiss Hotel Management School som en av de skolorna i världen som dom helst rekryterar framtida medarbetare ifrån. Programmet på skolan är framtaget tillsammans med våra partners som tar en aktiv roll genom föreläsningar, studiebesök och erbjudande av praktikplatser. Våra partners är:

Boka vägledningsmöte

 

Studera Hotell och event management - Master

Postgraduate Diploma i Hotel Operations Management eller Hotel & Event Management  – 1 år, varav 6 månaders praktik

Ett postgraduate diploma program är specialdesignat för studenten som redan har en kandidatexamen och som vill byta inriktning eller till någon som har mer än tre års arbetslivserfarenhet och som vill skaffa sig en utbildning för att ta nästa steg i karriären. Detta är ett intensivt program som löper över en akademisk termin på 18 veckor, följt av en betald praktiktermin på 4-6 månader. Efter ett postgraduate diploma kan man fortsätta och läsa en master.

Antagningskriterier:

 • Kandidatexamen eller motsvarande utbildning eller minst tre års arbetslivserfarenhet i en ledande position.
 • Personligt brev
 • CV
 • Kopia på arbetsreferenser
 • Kopia på giltigt pass

Masterprogram (MSc) i Internationell Hotell Management – 6 månader i skolan + 6 månader uppsatsskrivning

Detta är vår motsvarighet till en Magisterexamen. Detta är en examen för studenten som har höga ambitioner och satsar på att nå toppen. Studenter som tagit sin Magisterexamen satsar ofta på anställning på huvudkontor eller inom Management Trainee program på någon av de stora, internationella, hotellkedjorna.

Antagningskriterier:

 • Kandidatexamen med hedersbetyg (minst 2: 2) i Hospitality Management / Event Management
 • Äldre sökande med över 3 till 5 års arbetslivserfarenhet kan övervägas utan högre kvalifikationer
 • Personligt brev
 • CV
 • Kopia på arbetsreferenser
 • Kopia på giltigt pass
Boka öppet hus

Masterprogram i International Business in Hotel, Resort & Wellness Management- 1 år, varav 6 månader praktik

En magisterexamen med fokus på företagsekonomi, hotell, Resort och Wellness-ledarskap. Detta är en mycket kreativ examen där eleverna själva driver vårt Spa, lär sig hur man utvecklar och leder en Resort samt får en bred förståelse för företagsekonomi och organisationsutveckling.

Antagningskriterier:

 • Postgraduate Diploma från någon av SEGs skolor eller en kandidatexamen inom Hotel management (eller relaterat ämne) och minst 4 månaders arbetserfarenhet. ELLER
 • Kandidatexamen inom annat ämne och 3 års arbetserfarenhet i en ledande roll inom besöksnäringen.
 • Personligt brev
 • CV
 • Kopia på arbetsreferenser
 • Kopia på giltigt pass

Masterprogram i International Business in Hotel Management

Masterprogrammet International Business in Hotel Management ges i samarbete med Swiss Hotel Management Schools akademiska partner, University of Derby, U.K. Det är en bred utbildning där studenterna får lära sig om alla olika områden inom Hotel Management ,från Food & Beverage, Front Office och Rooms Division till Event & Banqueting.

Capstone-modulen är ett utmanande managementprojekt där studenterna ska planera hur de ska starta sitt eget hotell. Under projektet får de använding av alla de kunskaper de förvärvat under programmet.

Antagningskriterier:

 • Kandidatexamen
 • Personligt brev
 • CV
 • Kopia på giltigt pass

Finansiering

Samtliga utbildningar inom SEG – Swiss Education Group är CSN-berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen.

I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

I skolavgiften ingår boende i dubbel-standard-rum samt frukost, lunch och middag mån-fre och brunch och middag lör-sön. Man kan även välja att ett deluxerum eller ett superior deluxerum i dubbel- eller enkelrums kategorin.

Kontakta oss