Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket lett till behovet av en specialiserad vegetarisk kockutbildning.

Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även att behovet av välutbildade kockar inom området ökar. Vi erbjuder ett unikt kulinariskt program i världsklass som ger dig de tekniska färdigheter du behöver för att bli en vegetarisk fine-dining kock.

Upptäck kraften i det växtbaserade köket. Lär dig hur du förvandlar vilken maträtt som helst till en vegetarisk festmåltid som är bra för kroppen och för miljön. Lär dig det viktigaste om serviceetikett, vikten av att balansera näring och hälsa samt strikt hygienprotokoll.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder ett kulinariskt program i världsklass som utrustar dig med de tekniska färdigheter du behöver för att bli en stjärnkock, med influenser och utbyten från vegetariska toppkockar och restauranger. En vegetarisk kockutbildning som omfattar totalt 9 månader på campus i Le Bouveret, samt ett års internationell praktik.

För dig med erfarenhet

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här:

Kontakta oss

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

Den vegetariska kockutbildningen är fördelad på tre terminer av undervisning på ungefär tre månader per termin, kombinerat med två praktikperioder på ungefär ett halvår vardera.

  • Termin 1: Fokus på grunderna inom vegetarisk och växtbaserad matlagning samt hygien, sanering, livsmedelssäkerhet och hållbarhetslära. 
  • Termin 2: Avancerad vegetarisk och växtbaserad gourmetmatlagning, vegansk bakning och konditori, näringslära, hälsa och specialdieter samt introduktion till branschekonomi.
    • Praktikperiod 1: Sex månader arbetserfarenhet på heltid, antingen i Schweiz eller internationellt.
  • Termin 3: Global Vegetarisk cuisine, växtbaserad restaurangkonditori och veganska tallriksdesserter samt vegetariska trender och köksledarskap.
    • Praktikperiod 2: Sex månaders internationell arbetserfarenhet på heltid.

Internationell praktik

Alla studenter totalt ett års internationell praktik fördelat på två stycken halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de allra flesta fallen med en lön från arbetsgivaren och kan göras antingen i Schweiz eller globalt. Populära destinationer utanför Schweiz brukar vara exempelvis London, Italien, USA och Skandinavien.

På campus finns en karriäravdelning som specifikt är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser. Under terminerna på skolan kommer du ha individuella möten med en karriärcoach för att diskutera dina mål och vad du vill ha ut av din praktik när det kommer till t.ex. land, typ av arbetsgivare och verksamhet.

Sedan kommer ni tillsammans att söka efter möjligheter inom skolans globala nätverk av bland annat Michelin-restauranger, eventbolag och hotellkedjor för att hitta bästa möjliga praktik baserat på dina önskemål och förutsättningar.

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz, ettårigt intensivt program.

CSN-berättigad utbildning

Utbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad vilket innebär att du kan finansiera hela paketet med hjälp av studiemedel från CSN.

Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en vegetarisk kockutbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier.

Vi behandlar varje ansökan individuellt och tittar på helhetsbilden, där det absolut viktigaste för oss är att varje student har en genuin passion för ämnet och inställningen att branschen och yrket är något man vill satsa på. Ta gärna kontakt med oss för vägledning kring ansökan så hjälper vi dig genom hela processen och svarar på alla dina funderingar.

boka ett vägledningsmöte