Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket lett till behovet av en specialiserad vegetarisk kockutbildning. Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även att behovet av välutbildade kockar inom området ökar.

Nu kan du påbörja en helt ny yrkesutbildning hos oss på Culinary Arts Academy Switzerland som vi är enormt stolta över! På denna intensiva utbildning i vegetarisk kulinarisk konst får du en bred, internationell grundläggande vegetarisk kockutbildning. Den omfattar 6 månader på campus i Le Bouveret, samt ett års praktik som du gör vart du vill i världen.

För dig med erfarenhet

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här:

Kontakta oss

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz

Praktiska lektioner

Detta är generellt en väldigt praktisk utbildning, men givetvis ingår vissa teoretiska kurser. Det som är väldigt intressant är just kombinationen av lektioner på campus och praktiken man gör under utbildningens gång.

Utbildningen är uppdelad i två terminer och en termin är 11 veckor:

Den första terminen på skolan handlar om det grundläggande, alltså knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Du lär dig även det grundläggande inom bakning. Mycket fokus läggs även på kulinariska trender, hälsosam kost samt specialkost. När du klarat denna termin tilldelas du ett ”Certificate of Vegetarian Culinary Arts Essentials”.

Utbildningen fortsätter med den andra och sista terminen som riktar in sig på internationell vegetarisk matlagning och temat ”The Professional Chef”. Du fördjupar även dina kunskaper inom hälsosam kost och specialkost och lär dig klassiska desserter. Förutom detta lär du dig även kökshantering, servering och hur man leder arbetet i ett kök samtidigt som du täcker kunskaper om öl, viner och skapandet av olika cocktails.

Mer info om vegetarisk kockutbildning

Studera till vegetarisk kock utomlands

Tolv månaders internationell praktik

Efter två terminer på skolan gör du tolv månaders praktik, som i de allra flesta fallen är betald. Våra studenter får hjälp med att hitta en praktikplats bl.a. genom det fantastiska nätverk vi har på Swiss Education Group. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock!

Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts.

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. Utbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad vilket innebär att du kan finansiera hela paketet med hjälp av studiemedel från CSN.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

boka ett vägledningsmöte