Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket lett till behovet av en specialiserad vegetarisk kockutbildning.

Vi erbjuder ett unikt kulinariskt program i världsklass som ger dig de tekniska färdigheter du behöver för att bli en vegetarisk fine-dining kock.

Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även att behovet av välutbildade kockar inom området ökar.

Den exakta inriktningen är “lakto-ovo-vegetarianisk”, vilket innebär att förutom växtbaserade råvaror används även ägg och mejeriprodukter i våra kök, men inte kött eller fisk.

Upptäck kraften i det gröna köket. Lär dig hur du skapar en vegetarisk festmåltid som är bra för kroppen och för miljön. Lär dig det viktigaste om serviceetikett, vikten av att balansera näring och hälsa samt strikt hygienprotokoll.

Culinary Arts Academy Switzerland – CAAS erbjuder ett kulinariskt program i världsklass som utrustar dig med de tekniska färdigheter du behöver för att bli en stjärnkock, med influenser och utbyten från vegetariska toppkockar och restauranger. En vegetarisk kockutbildning som omfattar totalt 9 månader på campus i Le Bouveret i Schweiz, samt ett års internationell praktik.

För dig med erfarenhet

Om du redan har arbetat som vegetarisk kock eller liknande kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här:

Kontakta oss

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Programinnehåll

Den vegetariska kockutbildningen är fördelad på tre terminer av undervisning på ungefär tre månader per termin, kombinerat med två praktikperioder på ungefär ett halvår vardera.

  • Termin 1: Fokus på grunderna inom vegetarisk och växtbaserad matlagning samt hygien, sanering, livsmedelssäkerhet och hållbarhetslära. 
  • Termin 2: Avancerad vegetarisk och växtbaserad gourmetmatlagning, vegansk bakning och konditori, näringslära, hälsa och specialdieter samt introduktion till branschekonomi.
    • Praktikperiod 1: Sex månader arbetserfarenhet på heltid, antingen i Schweiz eller internationellt.
  • Termin 3: Global Vegetarisk cuisine, växtbaserad restaurangkonditori och veganska tallriksdesserter samt vegetariska trender och köksledarskap.
    • Praktikperiod 2: Sex månaders internationell arbetserfarenhet på heltid.

Internationell praktik

Alla vegetariska kockstudenter gör totalt ett års internationell praktik fördelat på två halvårsperioder. Praktikperioderna kommer i de flesta fall med en lön från arbetsgivaren, och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz, ettårigt intensivt program.

CSN-berättigad utbildning

Den vegetariska kockutbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad vilket innebär att du kan finansiera hela paketet med hjälp av studiemedel från CSN. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till den vegetarisk kockutbildningen utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

boka ett vägledningsmöte