Vi erbjuder en unik vegetarisk kulinarisk kandidatexamen som ger dig de tekniska färdigheter du behöver för att bli en vegetarisk fine-dining kock
Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket bidragit till vi tagit fram den här treåriga utbildningen inom plantbaserad kulinarisk konst. Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även att behovet av välutbildade kockar inom området ökar.
Den exakta inriktningen är “lakto-ovo-vegetarianisk”, vilket innebär att förutom växtbaserade råvaror används även ägg och mejeriprodukter i våra kök, men inte kött eller fisk
Upptäck kraften i det gröna köket. Lär dig hur du skapar en vegetarisk festmåltid som är bra för kroppen och för miljön. Lär dig det viktigaste om serviceetikett, vikten av att balansera näring och hälsa samt strikt hygienprotokoll.Culinary Arts Academy Switzerland – CAAS erbjuder ett kulinariskt program i världsklass som utrustar dig med de tekniska färdigheter du behöver för att bli en stjärnkock, med influenser och utbyten från vegetariska toppkockar och restauranger. En vegetarisk kockutbildning som omfattar totalt 9 månader på campus i Le Bouveret i Schweiz, samt ett års internationell praktik.
För dig med erfarenhet
Om du redan har arbetat som vegetarisk kock eller liknande kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här:
Kontakta oss
Struktur
Öppna kursplanen
År 1
FÖRVÄRVA FÄRDIGHETEN
Le Bouveret
TERMIN 1: 11 VECKOR
- Grunderna i vegetarisk och växtbaserad matlagning
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Introduktion till branscherfarenhet
- Franska eller tyska
TERMIN 2: 11 VECKOR
- Vegetariska kök i världen
- Smak genom tiden: Historia och kultur av vegetariska rätter och växtbaserade dieter
- Introduktion till vegansk bakning och konditori
- Näring, hälsa och specialdieter
- Företagskommunikation
- Franska eller tyska
TERMIN 3: 11 VECKOR
- Vegetariskt och växtbaserat bistronomiskt kök
- Veganska dessertkreationer
- Vegetariska kulinariska trender: Helmat, hållbarhet och mer därtill
- Köksledning och ledarskapsutbildning
- Franska eller tyska
Praktikplats
- Schweiz eller utomlands (6 månader) för Swiss Grand Diploma och Bachelor’s track
Slutför årskurs 1 och ta examen med ett Swiss Grand Diploma.
År 2
BEHÄRSKA KONSTEN
Le Bouveret
TERMIN 4: 11 VECKOR
- Vegetarisk matlagning – teori
- Vegetarisk matlagning för finare middagar – praktiskt
- Restaurangservice och restaurangledning
- Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
- Avancerad vegansk bakning och konditori
Termin 5: 11 VECKOR
- Innovativ vegetarisk gourmetmatlagning – teori
- Innovativ vegetarisk gourmetmatlagning – praktiskt
- Chokladkonstens värld
- Utveckling av livsmedelsprodukter
- Tillämpad forskning
Praktikplats
- Schweiz eller övriga världen (4-6 månader)
Avsluta årskurs 2 och ta examen med ett schweiziskt Higher Diploma.
År 3
TA LEDNINGEN
Brig
TERMIN 6: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 1
- Kulinarisk turism
- Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
- Finansiell redovisning
- Kulinarisk evenemangshantering
TERMIN 7: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 2
- Koncepthantering för mat och dryck
- Internationell mat- och vinmatchning
- Restaurangdesign
- Strategisk restaurangledning
Avsluta årskurs 3 och ta din kandidatexamen i kulinarisk konst.
Internationell praktik
Våra vegetariska kockstudenter gör upp till två perioder av internationell praktik. Praktikperioderna kommer i de flesta fall med en lön från arbetsgivaren, och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.
På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.
CSN-berättigad kockutbildning
Den vegetariska kockutbildningen är CSN-berättigad. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.
Ansökningsprocess
Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till den vegetarisk kockutbildningen utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!