Hotell management utbildning - studera till hotellchef i Schweiz

Hotell management utbildning, företagsekonomi och turism

Kandidatutbildning Masterutbildning

Kandidatutbildning

Hotell management utbildning, Schweiz

Hotell management utbildning i världsklass. César Ritz Colleges – skolan som grundades av Mr. César Ritz: “King of Hoteliers, and Hotelier of Kings”.

Programmet på César Ritz Colleges erbjuder en hotell management utbildning med inriktning på företagsekonomi, turism och entreprenörskap.

César Ritz Colleges akademiker arbetar över hela världen och bygger sina karriärer hemma eller utomlands. Det är ett nyckelkrav att kunna arbeta med kollegor, kunder och partners från olika länder. På vårt campus finns över 60 nationaliteter representerade.

Studenterna väljer även att specialisera sig inom hållbar utveckling och entreprenörskap vilket ger dem möjligheten att utforska dessa ämnen på djupet. Vår hotell management utbildning ger dessutom studenterna en egen affärsplan i handen, genom projektarbetet ”Business Planning” som ingår i Kandidatexamensprogrammet.

Efter två år på César Ritz har studenterna:

 • Ett års arbetslivserfarenhet.
 • Två rekommendationsbrev.
 • Ett Swiss Certificate in Hotel & Restaurant Operations.

Efter tre år på César Ritz har studenterna, förutom ovan nämnda:

 • En akademiskt krediterad Kandidatexamen från Washington State University i USA.
 • En Kandidatexamen från César Ritz Colleges.
 • En färdig affärsplan inom hotell eller restaurang.

Vi erbjuder givetvis även Masterprogram, se mer under “Avancerad Nivå”.

Programpartners

Kontakten med verkligheten och möjlighet att erbjuda en utbildning med direktkoppling till vad arbetsgivarna efterfrågar är något som kännetecknar utbildningarna inom SEG-Swiss Education Group. På César Ritz Colleges är programmen utvecklade och ges i samarbete med:

Ritz ParisUBS

Är du nyfiken på att läsa en akademisk affärsinriktad utbildning som också ger dig den praktiska kunskap du behöver för att verka i hospitality-branschen? Svenska Louise Johansson har gjort precis det, i Schweiz. Läs om hennes erfarenheter här!

Swiss Certificate in Hotel and Restaurant Operations – 2 år varav 6 månader praktik

Första steget i hotell management utbildningen är ett certifikat där man certifierar att man lärt sig grunderna i hur man operativt driver ett hotell. Detta är första delen mot att kvalificeras till ett Swiss Higher Diploma och senare sin Kandidatexamen.

Swiss Higher Diploma i hotell och turism management – 2.5 år varav 1 år praktik

Efter att ha tagit sitt “Swiss Diploma” fortsätter studenten och läser ytterligare en teoritermin och erhåller då sitt “Swiss Higher Diploma”. Det är nu man specialiserar sig och skaffar sig spetskompetens inom just hotell och turism management. Detta program är den traditionella Schweiziska utbildningen, en utbildningsgrad som funnits i över 100 år inom den internationella hotellbranschen.

Kandidatprogram i hotell och turism management – 3 år varav 1 år praktik

Denna hotell management utbildning och inriktning passar studenten som vill jobba med fritidsresenären och göra karriär inom turismsektorn. Studenten erhåller en Kandidatexamen från Washington State University och en examen från César Ritz Colleges. För studenten som satsar på att fortsätta sin akademiska karriär och läsa en Magister eller kanske tom. till en doktor grad, så är César Ritz att rekommendera. Det är även ett perfekt program för studenten som satsar på att öppna en egen verksamhet i framtiden då samtliga studenter färdigställer en affärsplan som del av utbildningen.

Man väljer även en specialisering på sin kandidatexamen och kan då välja:

 • International Business
 • Business Start-up
 • Culinary Trends (in partnership with the Culinary Arts Academy, Switzerland)
 • Tourism and Sustainability Management

Antagningskriterier: Swiss Diploma / Swiss Higher Diploma / Kandidatprogram

 • Minimiålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Godkänt gymnasiebetyg
 • Motivationsbrev
 • Ett CV
 • Kopia på giltigt pass

Finansiering

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är egentligen fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera din hotell management utbildning.

Hotell management utbildning, kostnad per termin

PROGRAM PÅ GRUNDNIVÅ
TERMIN 1 2 Praktik 3 4 5 Praktik 6 7 8
Skolavgift (CHF) 16800 16800 Gratis 16800 16800 16800 Gratis 17500 17500 17500
Extra avgift* (CHF) 2250 1850 Gratis 1850 1850 1850 Gratis 1850 1850 1850
Totalt (CHF) 19050 18650 0 18650 18650 18650 0 19350 19350 19350
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1,2 + praktik Swiss Certificate i hotell & restaurang service management
Termin 1-6 + 2 praktik Swiss Higher Diploma i hotell & turism management
Termin 1-8 + 2 praktik Kandidatprogram i företagsekonomi inom hotell & turism

Först till kvarn gäller för bokning av rumsuppgradering, och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår vg se den internationella webbsidan.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSNs regler och utbetalningar. Se även den internationella webbsidan för uppdaterad information om priser. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info se cesarritzcolleges.edu.

**Depositionen på CHF 1500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

Sitemap