Studera hotell och event management vid palatset i Montreux – SHMS Swiss Hotel Management School

SHMS är världskänt för sina utbildningar inom hospitality och event management. Vi kombinerar teori och praktik, vilket ger studenterna en djupare förståelse för ämnet, och en solid grund inför sin framtida karriär.

Utbildningen bedrivs från två traditionella schweiziska palatshotell i Caux och Leysin. Vackra bankettsalar, en stor teater, fullt utrustat spa och en mängd olika restauranger med olika matalternativ ger studenterna de bästa förutsättningarna. Tillsammans med vår starka brittiska universitetspartner erbjuder vi unika karriärmöjligheter.

Vi erbjuder ett spännande utbud av program som grundas på internationellt erkända schweiziska traditioner och fokuserar på globala trender, affärsstrategi och operativt ledarskap. Studera hotell och event management på SHMS och erhåll en komplett hospitality utbildning.

 

Efter två år på SHMS har studenterna:

  • Ett års arbetslivserfarenhet.
  • Två rekommendationsbrev.
  • Ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management.

Efter tre år på SHMS har studenterna, förutom ovan nämnda:

  • En akademiskt krediterad Kandidatexamen från University of Derby i England.
  • En Kandidatexamen från SHMS-Swiss Hotel Management School i Schweiz.
  • Ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association, i USA.

Vi erbjuder givetvis även Postgraduate Diplomas och Masterprogram som du hittar här

Vill du veta mer om programmet så boka ett vägledningsmöte med en av våra studievägledare genom att fylla i en intresseanmälan.

  Boka vägleningsmöte

Studera hotell och event management utbildning - Kandidat

Programpartners

Av den internationella hotellindustrin rankas SHMS-Swiss Hotel Management School som en av de skolorna i världen dom helst rekryterar framtida arbetskraft från. Programmet på skolan är framtaget tillsammans med våra partners som tar en aktiv roll genom föreläsningar, studiebesök och erbjudande av praktikplatser. Våra partners är:

Dewi Johansson drömde om att öppna ett eget hotell. Drömmen tog henne till ett sagoslott högt uppe i de schweiziska bergen och ut i hela världen. Läs om hur det är att plugga Hospitality på Swiss Hotel Management School. Läs mer!

  Boka öppet hus

Swiss Diploma i Hotell Service Management – 2 år varav 1 år praktik

Efter två års studier, av vilket ett helt år består av betald praktik, så erhåller studenten ett Schweiziskt diplom i ”Hotel Operations Management”, dvs. hur man effektivt leder den dagliga driften på ett hotell och i en restaurang. Detta är grunden och hörnstenarna som man sedan bygger vidare sin akademiska utbildning samt sin internationella karriär på.

Swiss Higher Diploma i Hotell Management eller Hotell & Event Management – 2.5 år,  varav 1 år praktik

Efter att ha tagit sitt “Swiss Diploma” fortsätter studenten och läser ytterligare en teoritermin och erhåller då sitt “Swiss Higher Diploma”. Här väljer man en specialisering och kan då välja mellan Hospitality eller Hospitality & Events. Detta program är den traditionella Schweiziska utbildningen, en utbildningsgrad som funnits i över 100 år inom den internationella hotellbranschen.

Kandidatprogram (HONS) i Hotell Management eller Hotell & Event Management – 3 år, varav 1 år praktik

Detta är vår motsvarighet till en Kandidatexamen och den erhålls efter totalt tre års studier. Sista terminen görs tillsammans med vår akademiska partner, Univeristy of Derby i England och man får då fulla akademiska krediter för sin examen (180 ECTS)

Ansökningsdokument:

  • Gymnasiebetyg
  • CV
  • Kopia på giltigt pass
  • Personligt brev
  Kontakta oss