Avancerad konditorutbildning - Specialisering i världsklass

Konditorutbildning, avancerad

Konditor, yrkesutbildning Avancerad konditor, yrkesutbildning

konditorutbildning i Lucerene i Schweiz, avancerad nivå

Avancerad utbildning i schweizisk konditor- och chokladkonst

Detta är en konditorutbildning på avancerad nivå, med flera hundra kökstimmar, möjligheter till fantastiska praktikplatser och enastående karriärmöjligheter. Du kommer aldrig att förväxla en moelleux med en fondant igen!

Utbildningen utgår från vårt campus i Luzern. Förfina dina kunskaper under totalt 6 månader med hundratals kökstimmar. Från traditionella schweiziska recept till moderna trender, lär sig studenterna att förbereda och presentera avancerad choklad och konfektyr.

Under den första terminen på skolan lär man sig allt om tryfflar, praliner, varma/kalla/frusna tallriksdesserter, glass och sorbet. Man studerar även olika veganska och vegetariska kosttrender.

Den andra terminen är mer avancerad och fokus ligger mycket på skapandet av sockerskulpturer, chokladstatyer, sensoriell utveckling, 3D-utskrift, matparning samt industritrender och koncept.

Efter det att man arbetat praktiskt i köket under sex månader, går man ut på internationell, betald praktik i tolv månader. Detta är en oerhörd möjlighet för våra studenter att komma ut på arbetsmarknaden och knyta kontakter på lyxrestauranger världen över.

Studenter som går den avancerade konditorutbildningen har också möjlighet till en veckas studieresa till Paris för att studera på Ritz Escoffier Culinary School där ledande köksmästare genomför sessioner. Och studenter kommer också att ha möjlighet att besöka den världsberömda Rungis-marknaden. Det finns också möjlighet till ett Ritz Escoffier-certifikat i slutet av studieresan.

Helt CSN-finansierad, internationell upplevelse

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Luzern. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer, men även skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.


bakfia-konditor-utbildning

Gillar du desserter, bakverk och har en släng av humor? Följ med på Sofia Söderbergs resa från hobbybagare till internationellt utbildad Konditor.

Läs hennes blogg, Bakfia.se.

Sitemap