Från Ryssland med kärlek… till Culinary Arts!

culinary-students-from-russia

Det är en spännande tid att vara i den kulinariska branschen i Ryssland, nya restaurangkoncept skjuter på kreativa gränser, gastronomiska festivaler lämnar sina spår och matlagningsprogram når massorna.

När fler ryssar söker sig till Culinary Arts Academy Switzerland för att utbilda sig så sökte vi upp tre av våra ryska studenter för att ta reda på varför de valde att studera här och hur deras upplevelse har varit hittills.

Varför valde du att studera Culinary Arts?

Lavr Kozlov (LK)

Min första introducering till matlagning var i min barndom eftersom min pappa var väldigt skicklig i köket. Jag såg min passion för desserter och matlagning bara som en hobby tills jag av en slump hörde talas om Culinary Arts Academy Switzerland. Den högre utbildningsnivån hjälpte till att övertyga mig om att programmet var rätt för mig.

culinary-education-in-switzerland

Ekaterina Kivlyuk (EK)

Jag tror att det i Ryssland kan vara svårt att föreställa sig att bli kock eftersom det inte finns så mycket specialiserad utbildning inom det. Så fort jag insett att jag ville att det skulle bli min framtida yrkesroll så forskade jag efter de bästa kulinariska utbildningarna jag kunde hitta i världen. Jag valde Culinary Arts Academy i Switzerland för att jag ville ha en högkvalitativ utbildning med en erkänd kandidatexamen och ville kunna lära mig med första klassens utrustning.

Margarita Gabrielyan (MG)

Jag var inne på kemi och biologi i skolan och jag såg mig alltid om efter hur jag skulle kunna koppla ihop en professionell karriär med mitt intresse för gastronomi.

study-culinary-arts-in-switzerland

Jag kunde inte hitta rätt skola i Ryssland och sökte mig utomlands. Culinary Arts Academy Switzerland verkade vara den enda skolan med programmet som mötte allt jag efterfrågade och hoppades på.

Kan ni berätta om er första upplevelse på internship?

LK: Jag valde att göra mitt internship på White Rabbit i Moskva – som nu har placering #23 på rankningen av världens 50 bästa restauranger.

culinary-studies-in-switzerland

Jag blev väldigt inspirerad av restaurangkonceptet och är stolt att jobba i en restaurang som fokuserar på lokalproducerade ryska rätter. Jag introducerades till många hemligheter i köket när jag samlade erfarenhet genom att testa olika positioner så som efterrätt, varm- och kallrätter och dukning.

MG: Jag jobbade på en tvåstjärnig Michelin-restaurang där jag assisterade teamet och kocken i köket. Det var en fantastisk upplevelse eftersom det var en möjlighet att lära från proffsen.

Vilket stöd fick du i att hitta ditt internship?

LK:  Vi fick utbildning i hur du skapar ett CV och personligt brev så väl som förberedelser i kommunikation och presentationstekniker. Detta sammanslaget hjälpte mig att stå ut från andra jobbsökare.

Hur har lärarna på Culinary Arts Academy Switzerland inspirerat er att lära?

LK: Lärarna på Culinary Arts Academy utmanar dig att tänka och motiverar dig att gå djupare på olika områden. Utöver matlagningsfärdigheter lär vi oss höga professionella standards, arbetsorganisation och användandet av köksverktyg – allt medan vi uppmärksammar varje detalj.

Vad finns det för fördelar med att plugga utomlands?

EK: Culinary Arts Academy har studenter från över 50 länder vilket betyder att upplevelsen verkligen är multikulturell.

Det är det perfekta sättet att bygga professionella internationella nätverk och upptäcka nya kulturer och kulinariska traditioner.

russian-student-at-culinary-arts-academy-switzerland

Vad hoppas du uppnå efter examen?

LK: Jag skulle vilja utveckla idén om att äta på restaurang också ska vara en kulturell och emotionell upplevelse där alla dina sinnen får jobba. Detta skulle jag göra i form av en modern konstutställning eller ett kulturellt event – men när du lämnar kommer du att ha upplevt ett mästerverk.

MG: Min dröm är att en dag öppna min egen kulinariska skolan och utbilda i den ryska tillagningsmetoden och det ryska köket. Jag tror att detta skulle vara en unik utbildningsupplevelse för både ryska och internationella studenter.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här