Skapar partnerskap från Schweiz till Seoul

culinary-class-seoul

Tanja Florenthal och Alain Muller, från Culinary Arts Academy Switzerland delar värderingar och upplevelser från att hålla en schweizisk hospitality-utbildning med studenter från Seoul.

Tanja och Alain var båda gästutbildare på Woosong University, vilket Swiss Education Group signerade ett MoU med 2016 för att främja samarbetet och lyfta fram kulinarisk utbildning. Tanja presenterade för studenterna på School of International Hotel Management vad gäller fördelarna med att studera och bo i Schweiz och hur man blir framgångsrik globalt i hotellvärlden. Alain presenterade för School of International Culinary Arts med en överblick vad gäller Europeiska kök och slog ihop det med en demonstration i matlagning.

visiting-seoul-culinary-arts-academy-switzerland

Besöket i Seoul var en perfekt möjlighet att höja kunskapen om CRCS och CAAS . Det var en givande resa och våra skolor är redan igång med att leta möjligheter för samarbetet för att stötta nästa generation av ledare inom mat och service. Tanja Florenthal, Academic Director på César Ritz Colleges Switzerland (CRCS) Bouveret campus

Näst på listan var ett besök på Korea Culinary Arts Science High School där Alain höll en matlagningsdemonstration. Han och Tanja presenterade CRCS och CAAS akademiska program för över 50 studenter på skolan, och träffade skolans rektor för att diskutera framtida samarbeten.

head-chef-and-alumna-seoul

Deras sista kväll i Seoul slutade med att Tanja var domare för en presentationstävling där studenterna som redan hade anmält sig för att studera på CRCS pratade om sin motivation att studera hospitality, sin framtida karriär och andra ämnen relaterade till hospitality. Vinnaren tog emot en trofé och en flygbiljett till Schweiz. Det var en bra möjlighet att träffas och lära känna dessa studenter innan de började sina studier i Schweiz. På ett annat event höll Alain och tre Koreanska alumner från CAAS en matlagningsdemonstration för en liten grupp bestående av aspirerande studenter och deras föräldrar.

chefs-in-kitchen-korea

Besöket i Seoul var en stor möjlighet att erbjuda en smak av Schweiziskt studentliv för studenter från Asien och jag ser fram emot att se några av dem i våra skolor snart. Alain Muller, Programme Leader Culinary Arts Academy Switzerland Le Bouveret

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här