5 vinteraktiviteter i Schweiz som kickar igång terminen

Ska du börja din februaritermin på SHMS – Swiss Hotel Management School? Här är fem vinteraktiviteter som du kan göra för att kickstarta din vintertid i Schweiz!

Februari är en fantastisk månad att spendera i Schweiz, särskilt för alla studenter som börjar en ny termin på Swiss Hotel Management School (SHMS). Landet förvandlas till ett magiskt vinterland och erbjuder en mängd upplevelser från livliga festivaler till spännande snösporter. I den här artikeln delar vi med oss av fem extraordinära saker som du kan göra i Schweiz medan du gör dig hemmastadd i ditt andra hem!

1. Gå med i vinterfestivalerna

Schweiz i februari är ett centrum för vinterfestivaler och erbjuder unika upplevelser som du inte bör missa. Här är tre höjdpunkter:

Schweiziska karnevalsfiranden: I februari är det högsäsong för karnevaler i Schweiz. Varje region har sina egna unika traditioner och evenemang. En av de mest efterlängtade är Basels Fasnacht, känd för sina livfulla kostymer, livliga parader och gatufester. Det är ett av UNESCO:s evenemang för immateriella kulturarv. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att bevittna och lära dig om schweiziska traditioner och kultur.

Isfestivaler utomhus: Många schweiziska städer förvandlar sina offentliga utrymmen till isfestivaler i februari. Dessa festivaler erbjuder en unik schweizisk upplevelse med allt från vackert upplysta isbanor till intrikata isskulpturer. Ice Magic Festival i Lausanne, en kort tågresa bort längs Genèvesjön från båda våra campus, eller Zürich Lake Festival är två av de mest populära evenemangen.

Vinterns musik- och konstfestivaler: Om du gillar musik och konst har Schweiz mycket att erbjuda. Swiss Diagonals Jazz i Vevey, strax nedanför Caux längs Genèvesjön, är en blandning av musik som firar de fyra hörnen av Schweiz, medan Art on Ice Festival kombinerar konståkning med livemusik. Dessa festivaler är ett utmärkt sätt för dig att uppskatta lokala och internationella talanger.

2. Dyk ner i snösporter

Schweiz i februari är en lekplats för snösportentusiaster. Här är tre snösportupplevelser du kan njuta av:

Skidåkning och snowboardåkning: Förutom att Leysin, ett av SHMS campusområden, är en skidort, är Schweiz hem för skidorter i världsklass som St Moritz och Zermatt. Oavsett om du är nybörjare eller expert finns det en backe för dig. Detta är ett perfekt tillfälle för dig att njuta av det hisnande alpina landskapet och förbättra dina skid- eller snowboardfärdigheter.

Snöskovandring och längdskidåkning: Dessa aktiviteter låter dig utforska det orörda vinterlandskapet i en långsammare takt. Många spår är lättillgängliga nära antingen Caux eller Leysin campus. Om du föredrar en lugn snöupplevelse kan du delta i en guidad snöskovandring.

Rodd och kälkåkning: För en rolig upplevelse, prova att åka pulka eller kälke. Många schweiziska orter erbjuder särskilda pulkabackar där du kan njuta av spänningen när du susar nerför en snöig sluttning. Faktum är att det finns en berömd backe i Leysin för detta!

3. Upptäck vinterns vandringsleder

Även om du har upplevt vandringslederna i Schweiz tidigare under de andra årstiderna, när blommorna blommar och träden är fulla av färg, är vintern ett annat spel. Schweiz erbjuder några av de mest natursköna vintervandringslederna. När du vandrar genom snötäckta landskap kommer du att behandlas med panoramautsikt över majestätiska berg, glittrande sjöar och charmiga alpbyar. Detta är ett utmärkt sätt för dig att få kontakt med naturen och ta en paus från dina studier.

Om du är nybörjare på vintervandring eller föredrar en guidad upplevelse kan du som sagt överväga att gå med på en snöskovandringstur. Dessa turer leds av erfarna guider som tar dig genom snötäckta skogar och orörda alpina landskap. Detta är en unik möjlighet för dig att utforska Schweiz vackra vinterland.

4. Upplev det schweiziska köket

Ett av de bästa sätten att fördjupa sig i den schweiziska kulturen är genom dess kök. Här är några kulinariska upplevelser som du kan njuta av i februari:

Schweizisk fondue och raclette: Dessa rätter är ett måste när man är i Schweiz. Fondue innebär att man doppar brödbitar i en gryta med smält ost, medan raclette är en maträtt med smält ost som skrapas på kokt potatis. Dessa rejäla rätter är perfekta att värma sig med en kall vinterdag.

Du kan njuta av traditionella schweiziska rätter som ostfondue.

Säsongsbetonade rätter och delikatesser: Det schweiziska köket är känt för sina mustiga grytor, rostade köttbitar och läckra bakverk. Missa inte att prova rätter som Älplermagronen, en schweizisk version av makaroner och ost, eller Zürcher Geschnetzeltes, skivat kalvkött i en krämig svampsås.

Besök på lokala chokladfabriker: Schweiz är känt för sin högkvalitativa choklad. Ett besök på en lokal chokladfabrik som Maison Cailler är ett måste för alla chokladälskare. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att lära dig mer om chokladtillverkningsprocessen och njuta av schweizisk choklad.

5. Njut av vinterns välbefinnande

Februari i Schweiz erbjuder en unik möjlighet att omfamna vintersäsongen och unna sig lite välbehövlig avkoppling. Här är några wellnessaktiviteter du kan njuta av:

Termalbad och spaanläggningar: Schweiz är hem för flera termiska bad och spa. Har du hört talas om Les Bains de Lavey, inte så långt från vårt campus i Leysin, som ligger vid foten av de schweiziska alperna? Detta är ett perfekt tillfälle för dig att koppla av och föryngra dig i ångande mineralrikt källvatten medan du njuter av de snöiga landskapen runt omkring dig.

Massage med varma stenar och wellness-retreat: En spa-retreat kan vara lika bekväm som spaet på campus i Leysin eller en resa till en mysig schweizisk vinterstad på en annan bergstopp. Många wellness-retreater i Schweiz erbjuder massage med varma stenar. Detta är ett utmärkt sätt för dig att lindra stress och spänningar från dina studier.

Yoga och meditation utomhus: Överväg att gå med i en utomhus yoga eller meditation klass! Många hälsocenter anordnar utomhusklasser under vintermånaderna och erbjuder ett unikt sätt för dig att få kontakt med naturen och förbättra din mindfulness. Du kanske till och med hittar grupper på campus som redan håller regelbundna yoga- eller meditationsmöten, eller hittar din egen grupp med lokalbefolkningen i Schweiz.

Oavsett vilken typ av vinteraktiviteter du gillar är Schweiz en fantastisk plats att hitta din plats. Oavsett om du vill prova något nytt eller hitta människor som har samma intressen som du, så finns det något för dig. Och gör det mesta av din tid på SHMS för att delta i evenemang och se sevärdheter som du aldrig skulle se annars! Dessa upplevelser kommer att bli minnen som du kommer att bära med dig resten av livet.

Kika på våra utbildningar!