En barista på motorcykel - Swiss Education Group

En barista på motorcykel

César Ritz alumni Binny Varghese åkte på en 100 dagar lång resa genom Indien för att lära sig allt som fanns att veta om kaffe i sitt hemland. Vi träffade honom för att få veta vad han lärde sig och hur han blev “En barista på motorcykel”.

Hur fick du idén att åka motorcykel runt Indien för jakten på gott kaffe?

I Indien dricker vi främst snabbkaffe, vilket jag tycker är synd, då Indien är den 6:e största kaffeproducenten i världen. Vi exporterar dock det mesta det kaffe vi producerar till andra länder. Jag ville se med mina egna ögon varför det är så svårt att hitta en riktigt bra kopp kaffe i landet.

Vad upptäckte du om kaffe på din resa?

När jag reste till den norra delen av Indien berättade folk för mig att om du dricker kaffe, blir din hud mörkare. I öst mötte jag människor som sa att om jag dricker kaffe så kommer jag bli smått galen. Många andra trodde att koffeinet i kaffet, efter att du druckit, gjorde det omöjligt att sova, trots att det innehåller samma mängd som i vanligt te. Folk var övertygade att kaffe var bara för rika människor.

Under mina resor var det fantastiskt att upptäcka alla de olika myter som finns om kaffe.

Vad är en god kopp kaffe enligt dig?

Det beror helt på din egna personliga referens. Man måste testa mycket olika typer av kaffe för att hitta just sin favorit, men det måste vara färskt kaffe, det är det bästa som finns i hela världen. När jag säger färskt kaffe menar jag att det är nyrostat och nymalet. Den bästa koppen kaffe är en myt, den existerar inte. För vad som är den bästa koppen för mig, kommer skilja sig från vad din bästa kopp är.

Har du alltid velat jobba inom service?

Min kärlek för mat startade när jag var liten och hjälpte min mamma i köket. Jag började jobba som kock för ca 11 år sedan när jag gick i högskolan. Under denna tid i Indien så skulle de flesta kockar inte gå ut och möta och hälsa på gästerna, men det har ändrats. Jag hade en stor passion för människor och framförallt våra gäster, så jag bestämde mig för att jobba mer mot service inom Food & Beverage, med fokus på att träna och lära ut.

Vad var dina arbetsuppgifter som Training and Innovation Manager hos Coffee Equipment and Machine Company?

Företaget hanterar och säljer kaffeutrustning i Indien. Jag tränar baristas, utbildar och coachar människor som är på väg in i som entreprenörer i kaffevärlden. Jag hjälper företagare med att hitta rätt kaffemaskin för dem, ekonomi och hur de ska marknadsföra sig. Jag håller även i olika workshops för att vidareutbilda instruktörer.

Hur har denna yrkesroll skapat din kärlek för kaffe i Indien?

Rollen innebär mycket experimenterande med kaffe och de maskiner som vi använder och jag har möjligheten att resa världen runt på olika mässor och kaffe-events.

Målet är att bygga ett starkt Community runt kaffe i Indien som binds samman i dess passion.

Vad är nästa steg för Barista på motorcykel?

Jag skulle vilja göra en till resa. Nästa resa kommer handla om de människor som finns runt kaffe scenen, mer om hur det görs och hur folk lägger ner hela sin själ i kaffe. Jag gjorde min första Barista på motorcykel-resa i Indien och Nepal, så på nästa resa skulle jag vilja gå längre, kanske till östra delen av Indien där vi odlar mycket kaffe. Men det viktigaste är dock att utforska mer om kaffe på min motorcykel.

Binny Varghese studerade på César Ritz Colleges i Schweiz och gick ut med en Bachelor of Arts inom Hotel Management.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här