Kandidatexamen i internationell konditori- och chokladkonst från Culinary Arts Academy Switzerland
Inga förkunskaper krävs för att läsa det treåriga konditorprogrammet, utan det som behövs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär! Välj Culinary Arts Academy Switzerland i Le Bouveret, strax utanför Montreux i Schweiz.
Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.
Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en heltäckande bageri-, choklad- och konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.
Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kock- och konditorskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.
Boka Öppet Hus i Schweiz
Kursplan
Första året
År 1 – skaffa färdigheten
Plats: Le Bouveret, Schweiz
- TERMIN 1: 11 VECKOR
- Grunderna i klassiskt bageri och konditori
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Introduktion till branscherfarenhet
- Franska eller tyska
- TERMIN 2: 11 VECKOR
- Chokladkonst och moderna desserter
- Smak genom tiden: historia och kultur inom bageri och konditori
- Näring, hälsa och specialdieter
- Företagskommunikation
- Franska eller tyska
- Valfri praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- TERMIN 3: 11 VECKOR
- Från koncept till mästerverk – teori
- Från koncept till mästerverk – praktiskt
- Bakning och konditorivaror: Trender, koncept och innovationer
- Köksekonomi och ledarskap
- Franska eller tyska
- Praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört första året tilldelas du ett Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
Andra året
År 2 – behärska konsten
Plats: Le Bouveret, Schweiz
- Termin 4: 11 VECKOR
- Fine Dining: Bakverk och desserter – teori
- Fine Dining: Konditorivaror och desserter – Praktiskt
- Restaurangservice och restaurangledning
- Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
- Café och bageri: Catering
- Termin 5: 11 VECKOR
- Innovativ gourmet, konditori och desserter – teori
- Innovativ gourmet, konditori och desserter – praktiskt
- Utveckling av livsmedelsprodukter
- Café och bageri: Koncept och ledning
- Tillämpad forskning
- Praktikplats
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört andra året tilldelas du ett Swiss Higher Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
Tredje året
År 3 – ta ledningen
Plats: Brig, Schweiz
- TERMIN 6: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 1
- Kulinarisk turism
- Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
- Finansiell redovisning
- Kulinarisk evenemangshantering
- TERMIN 7: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 2
- Koncepthantering för mat och dryck
- Internationell mat- och vinmatchning
- Restaurangdesign
- Strategisk restaurangledning
- Efter att du slutfört det tredje året tar du din Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.
Tony Olsson
Den svenska mästerkonditorn Tony Olsson är ambassadör för Culinary Arts Academy Switzerland, vilket innebär att han deltar i master classes, tillfrågas om läroplanen, samt erbjuder praktik och ett exklusivt stipendium till ambitiösa konditorstudenter.
Behöver du vägledning?
Internationell praktik
Våra studenter gör minst två praktikperioder som i de flesta fall kommer med en lön från arbetsgivaren och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.
På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.
CSN-berättigad utbildning
Konditorutbildningen är CSN-berättigad. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.
Ansökningsprocess
Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till konditorutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!