Topp 5 skäl till varför hospitality är ditt livs bästa karriärval!

Att vi på Swiss Education Group tycker att Hospitality är helt fantastiskt, är nog ingen nyhet. Är det något vi andas och pratar om, dagarna i ända, så är det just Hospitality och vilka fantastiska möjligheter en karriär inom branschen erbjuder. Så, här kommer 5 anledningar om varför du borde studera Hospitality! 

1.

Den första och kanske främsta anledningen till att man studerar något är ju för att få ett jobb efter avslutade studier. Kanske vill man utbilda sig för att nå ett framtida mål eller anställning. Vi kan stolt meddela att hela 90% av våra studenter har ett jobb innan de examineras! Det vill säga att du har en enormt god chans att blivit erbjuden en anställning innan du ens lämnar skolan. 90% av våra alumni studenter når också en managerposition inom 5 år efter avslutade studier.

Förutom att våra skolor erbjuder några av de främsta utbildningarna i världen, som också är hett eftertraktade på arbetsmarknaden, så får du bli del av ett fantastiskt nätverk. Ett nätverk som består av över 24 000 alumni studenter (och ständigt växande) från 135 nationaliteter. Ett nätverk som inte bara kan ge dig stöd och råd, men även en kontakt till just ditt drömjobb. Vem vet, kanske är det just en Swiss Education Group alumni som rekryterar till din nästa arbetsplats?

2.

Hospitality är perfekt till dig som vill driva eget företag! Varför undrar kanske du? Jo, för att Hospitality inkluderar (men definitivt inte begränsat till) branscher så som hotell, resor, restaurang, events och många fler. Flertalet av våra utbildningar och specialinriktningar inkluderar också kurser som företagare har nytta av, så som; företagsekonomi, marknadsföring, hotel management och Financial Analysis and Wealth Management, som du bland annat hittar hos Hotel Institute Montreux (HIM) i hjärtat av Montreux.

Flera av våra skolor och dess utbildningar har en stor förkärlek för just entreprenörskap och att driva eget företag. Hotel Institute Montreux (HIM), Culinary Arts Academy Switzerland och César Ritz Colleges Switzerland, för att nämna några, där entreprenörskap går som en röd tråd genom alla kurser och utbildningar.

3.

Du får bo i Schweiz! Förutom att vi tycker att Sagan om Ringen borde spelats in i de schweiziska alperna istället för på Nya Zeeland, för det är så ofantligt vackert här, så är ju Schweiz landet där hospitality föddes. Landet som är känt för sina hotell av högsta kvalité och en blomstrande turistindustri.

Montreux och de omkringliggande byarna och orterna, där våra skolor ligger, är en perfekt mittpunkt. Belägget vid Genevesjön, med stranden och Freddie Mercury-statyn på ena sidan och bergen på andra. Med närheten till flertalet världsmetropoler, så som Milano, Genevé och Paris, är inget för långt bort. Oavsett om du gillar skidåkning och berg eller stadens puls och möjligheter. Inte för att du behöver resa bort för att trivas. Gång på gång vittnar våra studenter om hur fantastik Montreux är och hur bra de trivs i staden.

4.

International Recruitment Forum (IRF) Så, vad är då International Recruitment Forum (IRF) undrar du? Jo, eftersom vi är så otroligt stolta över alla våra studenter och hur fantastiskt duktiga ni är, så har vi skapat en mässa, där över 120 olika rekryterare från mer än 90 olika företag samlas för att träffa dig – International Recruitment Forum (IRF). Där du som student har möjligheten att visa upp ditt CV, träna på att bli intervjuad i skarpt läge och skapa kontakter och nätverka. Kanske lyckas du landa den praktikplats du siktat på eller ditt drömjobb, var som helst i världen! Nämnde vi också att International Recruitment Forum (IRF) hålls två gånger per år?

5.

Ett av våra senaste partnerskap är Kempinski Hotels. Genom detta partnerskap så kommer ett världsomfattande kompetensutvecklingsprogram förse er studenter med unika möjligheter till praktik- och arbetsplatser i över 34 länder. Våra skolor kommer även att kunna dra nytta av detta samarbetet genom den expertis och unika insikter som finns inom Kempinski, för vidareutveckling av olika kursmoduler, som reflekterar verkligheten och trender inom hospitality i lyxsegmentet.

På andra sidan kommer Kempinski Hotels dra nytta av de idéer som skapas i de kreativa projekt som kommer från er studenter och ha möjligheten att implementera dessa på sina hotell världen över.

‘Känner du dig sugen på att studera hospitality nu? Då är du varmt välkommen att kontakta några av våra studievägledare för att få ännu mer information . Vill du se med egna ögon hur Montreux och skolorna ser ut så se till att boka in dig på ett av våra öppna hus som vi anordnar! Fråga din studievägledare hos oss om hur möjligheterna ser ut för stunden och vilka försiktighetsåtgärder vi tar nu under Covid-19.