Thina Andersson – hur klockbranschen öppnade en ny värld

Berätta om resan till ditt nuvarande jobb.

Jag tog min examen från Hotel Insitute Montreux i juni 2018. Mitt mål efter examen var att stanna kvar inom hotellindustrin i Schweiz. Jag sökte och fick ett jobb som Sales- och PR-trainee på Kempinskis huvudkontor i Genève. I detta arbete lärde jag mig att masskommunicera mellan flera hotell, analysera statistik, organisera bloggresor och samla in försäljningsstatistik.

Under tiden på Kempinskis fick jag upp ett öga för klockindustrin. Jag bestämde mig för att byta bransch från hotell till klockor och började arbeta för Swatch Retail som säljare. Detta öppnade en ny värld för mig där jag har träffat och lärt känna så många underbara människor med en passion för det dom jobbar med. Något som jag hittills inte erfarit i någon annan bransch.

Tyvärr drabbades klockindustrin hårt av Corona-pandemin och i likhet med många andra väntar jag på att kunna återvända arbetet igen.

Har du lärt dig något på dina anställningar du har haft som du inte fick lära dig i skolan på SHMS/ HIM?

Efter examen lärde jag mig hur hotellkedjor fungerar på Corporate-nivå. Jag har också lärt mig hur viktigt det är med nätverkande och att skapa kontakter i olika branscher och hur man kan använda dom för att få snabbare resultat.

Har du någon framtidsdröm och i så fall vad?

Min framtidsdröm är att få jobba med events, öppna nya butiker eller med marknadsföring för ett klockmärke i lyxsegmentet, helst i Geneve.

Har utbildningen hos SEG hjälpt dig att nå dina drömmar som du hade som student?

Utbildningen på Hotel Institut Montreux har verkligen hjälpt mig att komma in i hotell-branschen i Schweiz. Femte terminen valde jag även att specialisera mig i Luxury Brand Management, vilket jag har haft mycket nytta av i klockbranschen.

Skulle du rekommendera utbildningen hos SEG till en 18årig student som söker sig till universitet/ högskoleutbildning?

Jag skulle verkligen rekommendera Hotel Institut Montreux för som vill lämna Sverige och börja jobba utomlands. Utbildningen öppnar så många dörrar, och inte bara i hotellbranschen, men även inom de stora modehusen och i bankvärlden (om man specialiserar sig i finans).