Gustav Tuvesson HIM

Berätta om resan till ditt nuvarande jobb.

Efter HIM började jag som Future Leader i Finance på InterContinental Madrid. Det var två tuffa, men väldigt lärorika, år med mycket jobb blandat med kurser och projekt från IHG i London. Efter Madrid jobbade jag ett par år vardera som Director of Finance, först på InterContinental Davos, mest känt för det årliga World Economic Forum, och sen på InterContinental Wien. När jag sedan fick ett erbjudande att ta över som Finance Director of Hotel Operations på Cycas Hospitality, så flyttade jag till Amsterdam för att jobba på deras huvudkontor. Det var ett perfekt steg för mig då jag nu får ansvaret för en väldigt bred portfölj med hotell från de största kedjorna, såsom IHG, Marriott, Accor, Hyatt och Radisson, utspridda över England, Skottland, Frankrike, Belgien, Holland och Tyskland. Det har gett mig ett helt annat perspektiv över branschen!

Har du lärt dig något på dina anställningar du har haft som du inte fick lära dig i skolan på HIM?

Nämn gärna något exempel. HIM gav ett bra fundament för hur ett hotell fungerar operativt och även den ekonomiska biten. Sedan har jag självklart utvecklat mina kunskaper genom att sätta teorin i praktik. Det som jag har lärt mig framförallt efter HIM är strategi och ”politik” då det finns så många intressenter med olika behov; kollegor, hotellens ledningsgrupper, ägare, banker, investerare och representanter för hotellkedjorna.

Har du någon framtidsdröm och i så fall vad?

Ett hus i Lugano är slutmålet! Så att komma tillbaka och jobba i Schweiz inom asset management skulle räcka gott för mig.

Har utbildningen hos HIM hjälpt dig att nå dina drömmar som du hade som student?

Det måste jag säga! Framförallt just mixen med hotell och ekonomi är lite av en nisch på arbetsmarknaden. Sedan fick man också tillgång till ett fantastiskt nätverk, både genom andra studenter men också partners till skolan och IRF.

Skulle du rekommendera utbildningen hos SEG till en 18årig student som söker sig till universitet/ högskoleutbildning?

Ja, om personen har tidigare erfarenhet av att jobba på hotell. Annars skulle jag rekommendera att studenten provar på branschen först. Jag tycker branschen är helt fantastisk, men det betyder inte att alla andra gör det.