Om framtiden som HR-chef och kärleken för människor

Malin von Euw är kvinnan som drömmer om en framtid som HR-chef. Kärleken för människor och att få en anställd att växa genom att visa dem samma gästfrihet och service som en hotellgäst. Vi satte oss ner med Malin för några snabba frågor under International Recruitment Forum i Montreux.

Malin von Euw - hr-chef - Swiss education group

Hejsan Malin! Berätta vad du studerar!

Jag studerar till en Bachelor inom Business and Administration in Hospitality Management, Northwood University, vid Hotel Institute Montreux (HIM).

 

Varför valde du att studera just detta?

Det var för att jag hade jobbat inom hotell innan. Jag kände jag ville utbilda mig och lära mig mer om ledarskap på ett mer teoretiskt sätt. Och i detta program får jag alla dessa delar.

 

Varför Swiss Education Group?

Det var av en slump. Jag hade inte planerat att flytta till Schweiz för att studera. Men, jag gjorde en hel del efterforskningar online och kom i kontakt med en rekryterare. Vi bokade ett möte och jag åkte ner för att besöka skolan. Skolan ordnade boende och jag fick även träffa deras dekanus. Vi pratade även om Swiss Education Groups andra skolor, men jag kände att Hotel Institute Montreux (HIM) var den som passade mig bäst.

 

Vad gjorde du innan du började plugga?

Hemma i Norge så pluggade jag hospitality på gymnasiet och jobbade samtidigt på olika hotell som Front Office, under 4 år.

 

International Recruitment Forum. Vad är ditt mål med att vara här?

Jag letar efter ett jobb. Men mitt huvudmål är att nätverka. Så, jag träffar olika rekryterare men även HR-chefer från olika företag här i Schweiz och hör hur deras erfarenheter är.

 

Vad betyder International Recruitment Forum för dig som student?

För oss studenter är detta verkligen ett bra event. Det är ett så bra tillfälle att träffa och prata med alla dessa människor som jobbar i vår bransch. Istället för att man ansöker som vanligt via ett papper, så möts du ansikte mot ansikte och kan ge ett personligt intryck. Även om du inte får ett jobb eller en praktikplats just då, så kan du hålla kontakten via LinkedIn till exempel.

Malin von Euw - hr-chef - Swiss education group

Berätta om din praktik?

Jag var i Dubai hos Intercontinental Hotels Group. Där jobbade jag på HR-avdelningen, vilket var fantastiskt. Den var centraliserad för fyra olika hotell och vi hanterade över 1200 anställda. Jag tyckte att den erfarenhet som jag fick och de kulturella skillnaderna som fanns var väldigt givande för mig, om än utmanande ibland.

 

Vad är dina planer efter examen?

Jag skulle vilja vara kvar här i Schweiz och förhoppningsvis arbeta inom HR, gärna hos ett multinationellt företag eller något helt nytt. Med denna utbildning så skulle det dock vara spännande att applicera den på en helt annan bransch. När du arbetar inom HR så är du där för de anställda och du behandlar dem med samma service, bemötande och filosofi som du gör med en hotellgäst.

 

Vad är det bästa med din bransch och nisch?

Det faktum att både HR och hospitality handlar om människorna. Jag vill – och behöver – dessa interaktioner i mitt liv, varje dag. Där jag kan hjälpa människor att utvecklas och klättra i sin karriär.

 

Vad är det bästa med skolan?

Helt klart de vänner som man får här nere och alla minnen, både i och utanför skolan.

 

Vad har varit din största aha-upplevelse än så länge?

Jag tror att alla förväntningar som vi har, från andra och från oss själva, kan vara överväldigande ibland. När vi är under hög stress med tentor och förberedelser, jobbsökande och intervjuer, så har jag insett hur mycket de små sakerna betyder. Oavsett om det är en kram från en vän, en kort promenad vid sjön eller ett kul skämt vid middagsbordet, så betyder dessa små tillfällen så mycket. Det är fantastiskt hur de kan göra en dålig dag till en riktigt bra dag! Jag har insett vikten av dessa små, men fantastiska, ögonblicken och hur de kan hjälpa mig att se att saker oftast löser sig i slutändan.

 

Vad är det bästa med ditt yrke?

Människorna som du möter varje dag. När jag började här på skolan så var jag säker på att jag ville ha en chefsroll av något slag. Men under åren här så har jag lärt mig så mycket nytt och fått nya erfarenheter, så nu är målen lite mer diffusa. Jag vet att målet fortfarande är att jobba i en chefsroll, men sen om det är inom HR eller på ett hotell eller någon annanstans får tiden avgöra. Jag tycker det är intressant hur du kan ha ett tydligt mål i huvudet, men sen kommer livet och andra influenser och visar alla dessa nya vägar som du kan ta.

 

Har du något tips till den som funderar på att studera samma program som dig?

Att göra detta kommer helt klart öppna dina ögon. Här kommer du att träffa så mycket nya människor som kommer från hela världen. Du kommer att kliva ur din egna bekvämlighets zon och växa som människa. Det är en tuff utmaning helt klart, men du kommer inte att ångra dig. Även om just hospitality inte är din grej så kommer du lära dig så mycket mer än just det.