Lyxkryssare och leendet hos gästen

Malin Lövberg hade redan hela 17 års erfarenhet av hospitality innan hon valde att plugga i Schweiz. En chefsroll är drömmen och kärleken för de stora kryssningsfartygen finns kvar. Vi satte oss ner med tjejen som även har bott i Peru och lever för gästens nöjda leende.

Malin Lövberg - Swiss education group

Hej Malin! Vad pluggar du och vad heter utbildningen?

Jag läser Post Graduate Diploma in International Hotel and Events Management på Swiss Hotel Management School i Leysin.

Varför valde du att plugga just detta?

Jag ville kombinera mitt stora intresse för att resa tillsammans med en karriär. 

Varför Swiss Education Group?

Det som lockade mig var den 6 månaders praktiken som man har. Jag gillade att man är på skolan i 5 månader och sedan 6 månaders praktik och sen examen. Sen kan man också välja att studera till en master. Men, jag vill ut i arbetslivet då jag är så praktiskt lagd och har jobbat inom hospitality i 17 år på olika sätt, utomlands och på kryssningsfartyg. Jag valde att studera för jag vill in i en managementposition. 

Berätta mer om vad gjorde du innan?

Jag började jobba som servitris när jag var 15 år. Men har även jobbat i butiker som ICA och pressbyrån. Jag har även jobbat på rederiet Royal Caribbean International, som tog mig till Peru, där jag även bodde i 2,5 år. Det var kul och lärorikt, men dåligt betalt i svenska mått.

International Recruitment Forum. Vad är ditt mål att vara här?

Jag vill mest nätverka. De säger att man inte ska ha som mål att hitta ett internship eller jobb, utan ha öppna armarna och prata med människor. Men jag var och träffade Courtyard, som ska öppna på Island, vilket hade varit en kul resa att få vara med på början. Men, jag är nog mest inne på kryssningsfartyg där jag får jobba och resa samtidigt.

Vad betyder International Recruitment Forum för dig som student?

Det betyder att man verkligen får chansen att utvidga sitt kontaktnät och träffa folk som man kanske inte hade fått chansen att träffa annars.

Malin Lövberg - Swiss education group

Berätta om din praktik?

Jag vill nog ut på ett kryssningsfartyg som sagt. Jag är väldigt sugen på den norska kusten och jag vill jobba på båtar som har 5 – 7 stjärnor. De har mer klass och stil. Ritz Carlton har även en båt som verkar intressant.

Vad vill du göra efter skolan?

Kryssningsfartyg som sagt. Men jag är klar med bo utomlands och vill hem till Sverige, då jag har ett hus där.

Det bästa med din bransch och nisch tycker du?

Jag älskar att hjälpa människor och att ge bra tips på vad man kan göra som besökare. Som till exempel, när jag jobbade på Scandic i Bollnäs i somras. När gäster kom tillbaka dagen efter att jag rekommenderat något till dem och jag kunde se hur lyriska och glada de var, det betyder allt. Den känslan man får då är det något speciellt med. Jag är nog född till att jobba med detta känner jag!

Vad är det bästa med skolan?

Utsikten, haha! Men även hur personalen och lärarna får en att känna sig här. Allt andas hospitality och man får så mycket hjälp med allt möjligt. Det är ju intensivt och går fort, men behöver man extra hjälp så ger de dig alltid tid att sitta ned och gå igenom det igen.

Vad är det bästa med ditt yrke tycker du?

Att träffa människor och kunna ge dem råd. Det behöver inte vara mycket, att bara kunna rekommendera en bra restaurang eller utflyktsmål. Jag älskar leendet på gästernas läppar!

Har du tips till någon som funderar på att plugga till samma program som dig?

Do it! Du kommer inte ångra dig! Det är intensivt och man kommer såklart undra ibland varför man gör detta. Men man träffar folk från hela världen och man får så bra kontakter via International Recruitment Forum. Bara kör!