6 anledningar att återvända till skolan

going-back-to-school-master

Trots att han redan kommit långt på vägen att bygga en framgångsrik karriär har Gabriel bestämt sig för att ta en paus för att plugga Masters of Science in International Hospitality Management.

23-årige Gabriel Yesyurun blev Head of Department på Sofitel Forebase Chongqing nyligen och är den yngsta regionala chefen på AccorHotels i Asia-Pacific.

Gabriel delar med sig av några anledningar som hjälpte honom att bestämma sig för att återvända till SHMS för att uppgradera sin utbildning.

1. Möjligheterna till en internationell karriär

Innan jag började jobba på det regionala kontoret på AccorHotels hade jag jobbat i Kina under 1,5 år och njöt av min upplevelse där. Jag tror att det finns stor potential för tillväxt inom hospitality i Kina och landet utvecklar snabbt sin ekonomi och infrastruktur. Planen är att återvända till Kina efter att jag har avslutat min master och jag känner mig säker på att med den extra akademiska kvalifikationen kommer jag att sticka ut jämfört med dem som inte har skaffat sig en högre examen.

2. Göra sig relevant i branschen idag och imorgon

Hospitality och turism förändras hela tiden. Ny teknik, disruptiva innovationer som Airbnb och digitalisering har revolutionerat reseindustrin och jag känner ett behov att ha ett bredare perspektiv för att hålla mig i framkant. Jag tror att en master kommer visa min framtida arbetsgivare att jag håller mig uppdaterad med vad som pågår i branschen.

3. Erfarenhet möjliggör att se saker annorlunda

Jag älskar utmaningar eftersom det tvingar mig att tänka utanför lådan. Men ibland när du jobbar i samma roll under en längre period kan det vara svårt att tänka kreativt.

Jag tror att ett masterprogram kommer tillåta mig att använda arbetslivserfarenheten jag har skaffat för att utveckla min analytiska förmåga. Jag ser fram emot att undersöka saker på ett annat sätt, att tänka om kring förutfattade idéer och bygga vidare på det jag redan kan.

4. Jag får lära mig mer om vad jag älskar

Jag älskar verkligen hospitality. Det är något jag är väldigt passionerad kring och jag vill sträva efter att expandera min kunskap på området. Men viktigare än så, jag kommer inte bara att lära mig grunder utan göra avancerat arbete och forskning på olika nischade delar av branschen. Jag tror att det kommer ge mig en spets framför andra.

5. Nätverkande

Att studera på avancerad nivå innebär att jag kommer mingla med likasinnade som har liknande erfarenhet som jag. Jag vet från att ha studerat på SHMS tidigare att jag kommer läsa i en diversifierad och multikulturell miljö.

Det är en möjlighet att ställa mig själv i detta nya och du vet aldrig vad det betyder för din framtida karriär att skapa dessa relationer.

6. Tiden väntar inte på någon

Trots att jag känner att jag är på ett bra ställe i min karriär just nu så vill jag inte bli bekväm och hoppa över att skaffa en avancerad utbildning på grund av tidsbrist. Ju tidigare jag lär mig nya färdigheter desto snabbare kommer jag tillbaka till att bygga vidare på min karriär. Det har varit ett tag sedan jag studerade och jag vet att detta masterprogrammet kommer att vara akademiskt utmanande, men jag är så redo för det!

Gabriel Yesyurun tog examen 2013 med ett Swiss Higher Diploma in Hospitality and Event Management

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här