The Mosimann Collection

Anton Mosimann öppnar utställningen
Anton Mosimann öppnar utställningen

Historiska kokböcker, menykort, kunglig matlagning tillbehör och personliga minnen tillhörande Anton Mosimann – den berömda mästerkocken med flugan – visas nu i en permanent utställning i Valais, Schweiz.

The Mosimann Collection ställs ut i en flygel av César Ritz Colleges Schweiz campus i Le Bouveret. Alla intäkter från inträdesavgifterna doneras till Swiss Education Group Foundation för att skapa stipendier till skolan.

Utställningen spänner över ett antal platser och tider, på fyra olika våningar, och är utformad som en källa till inspiration och lärande för studenterna.

Vid sidan av montrarna, utställningens filmduk, och ett rum tillägnat det brittiska kungliga hushållet finns ett antal  installationer baserade på delar av Mosimanns Dining Club i London, inklusive dess privata Montblanc rum, samt dess trappor smyckade med bilder av kändisar från över hela världen.

The Mosimann Collection kommer att vara permanent öppen för studenter på skolan, samt för bokade sällskap. Utställningen kommer också att vara tillgänglig för allmänheten på söndagar, med början den 12 juni.

https://www.youtube.com/watch?v=c6yw88yWlb4