Swiss Education Group välkomnar en ny VD

I juni gav Swiss Education Groups VD, Mr Florent Rondez vidare stafettpinnen till Mr Yong Shen, efter 20 år av hårt och hängivet arbete av att bygga upp ett dynamiskt nätverk av internationellt välkända skolor.

Yong Shen bidrar med mer än 20 år av erfarenhet inom globala affärer till Swiss Education Group. Detta genom sina arbeten i USA, Europa, Asien (Japan, Malaysia och Kina) och i flertalet olika branscher. Shen anslöt sig till Swiss Education Group i september 2019 som vice VD. Idag vill han dela sin passion och vision om framtiden för Swiss Education Group.

Jag känner mig väldigt hedrad över att blivit utsedd till VD för Swiss Education Group. Jag tror att som en utbildningskoncern, är vårt syfte att leverera utbildning och upplevelser av högsta standard som förändrar liv. Jag tar inte lätt på det ansvar som kommer med ett sådant meningsfullt och nobelt syfte.

Vad som har gjort Swiss Education Groups skolor att stå ut är all vår akademiska personal och deras professionella kollegor, som har gett den schweiziska traditionen av perfektionism liv, genom sina möten med våra studenter. Vårt globala nätverk av studenter, alumni och branschpartners är också vad som gjort Swiss Education Group till ett väldigt speciellt community och nätverk. När vi ser till framtiden, kommer vi behöva fokusera på innovation i vår läroplansutveckling mer än någonsin, tillsammans med våra branschpartners. Samt ständig förbättra vårt värde till studenterna och i vårt sätt att arbeta. Vi måste försäkra ss om att det vi erbjuder håller sig relevant idag och framförallt i framtiden.

Jag blir full av energi genom de enorma möjligheter som vi har till att utveckla Swiss Education Group här i Schweiz och runt om i världen. Jag är övertygad om att genom att bli ännu mer studentfokuserad, insiktsdriven och ännu mer global i vårt tillvägagångssätt, så kommer vi fortsätta bygga vårt rykte som den ledande aktören i den globala utbildningssektorn inom hospitality.

Född i Shanghai, Kina, tog Mr Yong Shen sina gymnasie- och universitetsstudier i USA. Han studerade ekonomi på Earlham College där han examinerades med en honnörstitel och valdes in i Phi Beta Kappa Society. Sedan studerade Mr Shen internationell ekonomi vid University of Amsterdam där han fick sin Executive MBA från London Business School, samtidigt som han arbetade på Royal Dutch Shell Group. Hans karriärshistoria fram till idag inkluderar ett antal olika branscher, så som ekonomi, gas och olja, fastigheter och nu utbildning inom hospitality. Han har tidigare bott i New York, Hong Kong, Amsterdam, Tokyo, London, Kuala Lumpur och Beijing. Mr Shen är en hängiven historieälskare och gillar klassiskmusik. Hans familj bor i Oxford, England.