Skapa tid för konstverk i choklad

swiss-pastry-student-chocolate-creation

28 maj 2018

En komplicerad utställning skapades med stor framgång av våra konditorsstudenter under en tvådagars kurs om choklad ledd av Executive Pastry Chef Martin Chiffers.

Martin Chiffers, tidigare president för Storbritanniens nationella Pastry Team och Executive Pastry Chef på The Savoy London, undervisade nyligen på en tvådagars specialistkurs på Culinary Arts Academys campus i Lucerne. Målet med kursen var att skapa en utställning designad av Chiffers och inspirerad av schweizisk urmakerikonst.

martin-schiffer-famous-pastry-chef

Kursen började med att varje student skissade klock-designen för hand, följt av att de skulpterade de grundläggande komponenterna.

chocolate-mushroom-creative-sculpture

Nästa steg var att skapa de mer detaljerade delarna med exklusiv choklad. Det var en utmanande process som tog många timmar att färdigställa, något som ledde till att våra dedikerade studenter stannade i köket till långt efter mörkret fallit.

how-to-build-a-chocolate-sculpture

Kursen var en ögonöppnare, speciellt för amatörer som jag själv. Innan detta trodde jag att det enda jag kunde var att rita en streckgubbe, men på sättet som han beskrev saker och visade hur man illustrerar ett verk kunde jag rita klockan med stor detaljrikedom och sedan också bygga den från grunden, något som var fantastiskt. Trots att vi pressade in en tredagarskurs på två dagar så kändes det inte stressigt och vi klarade att färdigställa vårt ”tidlösa” verk utan olyckor. Swiss Pastry & Chocolate Arts-studenten Selasi Gbormittah

cool-chocolate-creations

På den andra dagen målade studenterna försiktigt de delikata delarna på sin över en meter höga kreation och sammanfogade dem försiktigt . Efter färdigställandet gjorde studenterna en nervös promenad över gatan med konstverken för att ställa ut dem för världen att se.

great-british-bake-off-star-selasi

Vi är glada att kunna se de nya höjder av kreativitet och choklad-magi som våra studenter på termin tre och fyra levererar. Tack vare den starka supporten från våra interna kockar och utbildare, och tack vare besöket av Martin Chiffers, kunde våra studenter nå långt förbi sina egna förväntningar vad gäller att skapa vackra schweiziska lyx-verk. Studenterna på campus, personalen och varenda besökare är sedan dess imponerade av den fantastiska kreation som står att finna på Luzern Campus. Max Behesht, Assistant Dean på César Ritz Colleges Switzerland, Lucerne

cool-chocolate-watches-dessert

chef-schiffer-chocolate-master swiss-pastry-students-with-martin-schiffer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här