Skapa ditt eget äventyr och åk på lyxresa

20 feb 2018
Aditya Munshi har satt ut sin egen kurs i livet genom öppnandet av sitt resebolag: The Wayfarer Travel Co efter över ett decenniums erfarenhet inom service och turism.

Varför bytte du till en karriär inom Hospitality efter att ha studerat till advokat i Mumbai?
Jag började min karriär som advokat och var redo att jobba hårt för att klättra på karriärstegen. Men snart upptäckte jag att det inte var vad jag ville. Så jag tog en paus och åkte på skidresa i Indien vilket gjorde mig inspirerad att sätta upp en skidresort utan att inse den astronomiska investering det skulle innebära. Jag pratade med en karriärrådgivare som gav mig rådet att satsa på vidare studier inom turism och service i Schweiz istället.

Efter att jag avslutade min MBA på César Ritz Colleges Switzerland fick jag mitt första jobb som Management Trainee på Amanresorts’ första egendom i USA på Amangani i Jackson Hole, Wyoming. Jag började som portvärd och jobbade de kommande 18 månaderna inom flera olika avdelningar med enbart mycket goda resultat.

Jag visste att jag var på rätt väg och jag har haft turen att ha en karriär som tagit mig genom USA, Peru och nu Australien.

Vad har varit höjdpunkten på din karriär hittills?
Mitt favorit-jobb hittills var när jag jobbade som resespecialist för lyxresor på The Andean Experience Company i Peru. Där fick jag ovärderlig erfarenhet av att skapa skräddarsydda resor för kunder. Jobbet gav mig utrymme att uttrycka min kreativitet och fördjupa min starka passion för att resa. Jag fick också möjlighet att bo på några av Perus topphotell så som Belmond Palacio Nazarenas och genomföra en vandring från vandrarhem till vandrarhem genom den fantastiska regionen i Cusco vid namn Ausanporten. Jag spenderade också fyra oförglömliga nätter på en kryssning nerför Amazonfloden på lyxkryssaren Aria (del av Aqua Expeditions).

Hur har nischen för lyxresor utvecklats sedan du först började?
Jag har noterat att människor är mer prismedvetna nu för tiden än tidigare, mycket på grund av svackor i ekonomin och andra liknande faktorer. Även de rika och förmögna resenärerna som brukade vara villiga att spendera under semestern söker tydligt värde för pengarna. Med det sagt så är även dagens resenärer villiga att betala bra för att uppleva något autentiskt eller annorlunda under sina resor.

Hur definierar du upplevelsebaserat resande?
Resande handlar inte längre bara om att bo lyxigt eller 5-stjärniga hotell – det handlar om allt som hör till resandet. Det kan vara upplevelsen att bo med en lokal familj på en ö i Titicacasjön eller en utflykt till en grotta i sydvästra USA där vi upptäcker verktyg som användes av amerikanska urinvånare för hundratals år sedan. Eller till och med att uppleva heliga ceremonier på Ayers Rock – något som de kommer att komma ihåg för alltid.

Upplevelsebaserat resande handlar om att ta med sig minnen hem från platserna du har besökt. Minnen som du kommer värdesätta och berätta om för vänner och familj.

Vad kan en kund till The Wayfarer Travel Co. förvänta sig förutom att få en helt och hållet skräddarsydd resplan?
Eftersom min karriär alltid har varit i lyxsegmentet vad gäller både hotell och resor, kan en kund till The Wayfarer förvänta sig en finare ”touch” på sina resor så som att ha en personlig resevärd. Till exempel om de reste till Peru skulle vi erbjuda dem ett dedikerat telefonnummer för att nå sin resevärd så att denne kan assistera med att boka restauranger eller svara på vilka frågor de än har. Resenärer som besöker länder framförallt i Sydamerika har språkbarriärer och detta hjälper dem att komma förbi barriärerna. Att ha guider i sydvästra USA som har ett arv från ursprungsbefolkningen och verkligen känner landet, känner människorna och respekterar deras arv är ovärderligt.

Vilken är din mest minnesvärda resa hittills?
Det är omöjligt att nämna en i och med att jag försöker resa till nya resmål minst en gång om året. En av de mest spännande erfarenheter jag har haft var i Nya Zeeland där jag testade ”Canyon Swinging” två gånger. Du sitter fast i en sele och sedan i en sorts repgunga. Därefter ska du i princip bara hoppa från klippan ner i dalen och hoppas att det slutar väl (skämt)! Min mest minnesvärda plats skulle nog vara när jag vandrade till Ausanporten i Cusco, Peru. Vild natur när den är som bäst.

Vilket råd skulle du ge aspirerande unga entreprenörer?
Jag är en aspirerande entreprenör själv, trots att jag inte är så ung längre! Det enda rådet jag har är att jaga dina drömmar och med hårt arbete, förberedelser och stark målinriktning är vad som helst möjligt.

Tappa inte modet på grund av ett misslyckande, det kommer bara göra utmaningen mer spännande och belöningen blir större när du lyckas.

Aditya Munshi tog examen från César Ritz Colleges Switzerland 2007 med en MBA i Hospitality/Administration/Management

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här