SHMS-alumn berättar om hur hans hotell nådde #1 i världen på Tripadvisor

21 dec 2017
Hur är det att driva världens bästa hotell 2017 enligt Tripadvisor? Det vet Zoltan Kecskemethy, General Manager på Aria Hotel Budapest

 

Hur känns det att få den här uppmärksamheten?
Att nå toppen av listan var en enorm framgång och vi är så tacksamma till alla Tripadvisor-användare för detta! Det har varit ett helt otroligt år för oss!

Ett år senare, vad har förändrats sedan ni toppade listan?
Den största förändringen har varit att gästernas förväntningar är väldigt mycket högre sedan utmärkelsen, men internt har vårt förhållningssätt till service och kundbemötande varit exakt detsamma. Med 49 rum i hotellet kan vi erbjuda personligt anpassad service till varje gäst och bemöta alla som bor på vårt hotell som familjemedlemmar.

Finns det en hemlighet bakom att nå framgång med TripAdvisor?
Aria Hotel Budapest ägs av ett moderbolag i New York som förstår värdet TripAdvisor kan skapa. Därför har vi fokuserat på sajten sedan starten. Vår personal tar varje recension och kommentar på största allvar och försöker försäkra sig om att vi har väldigt kort svarstid (mindre än en dag). Om vi får en negativ kommentar har vi ett styrelsemöte omedelbart och diskuterar vad som hände och vad vi kan göra för att lösa problemet.

Inom 3 månader från att vi öppnade tog vi oss till nummer 1 i Budapest och inom 2 år var vi nummer 1 i världen.

Vilka typer av recensioner värdesätter du i din position som General Manager?
När en recension nämner någon i personalen (ofta med namn) vet jag att vi gör något fantastiskt! Jag älskar att läsa dem!

Varför valde du att studera på SHMS?
Min dröm har alltid varit att vara General Manager på ett hotell och det var därför jag studerade hospitality i Schweiz.

Mina år som student på SHMS var några av de bästa åren i mitt liv!

Nu när du har nått ditt mål att bli General Manager, vad ser du som nästa steg?
Jag är fortfarande ny i rollen, så för tillfället planerar jag att jobba hårt och visa att våra ägares val att ge mig ansvaret var rätt beslut.

Zoltan tog examen från Swiss Hotel Management School med en kandidat i Hospitality and/or Events Management.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här