Rapport från en konditorstudent- Andreas Modd -Vecka 2

Så har ytterligare en vecka gått, nummer två i ordningen. Denna vecka handlade allt om bröd.

Bröd är inget favoritämne hos mig och jag ska erkänna att jag var något tveksam inför denna brödvecka, men det har varit otroligt roligt och lärorikt. Vi gjorde en massa olika schweiziska bröd, surdegsbröd och baguetter. Vi gjorde även pizza som vi serverade vid lunch. Det var något nervöst, men samtidigt mycket givande att få stå och visa upp vad vi åstadkommit.

Det bästa vi gjorde var dock tveklöst Weggli-brödet, det var supergott. Men det kan väl inte bli annat av en söt deg gjord på smör och smaksatt med choklad, man kan lätt äta för många av dem. (Det gäller att vara försiktig i ätandet, allt är gott och man kan lätt öka i storlekarna här.)

Vi har nu även börjat att skriva våra CV så att vi snart kan börja att söka praktikplatser till hösten. Jag har ännu inte bestämt mig var jag vill vara, men jag har några olika idéer: London, Amsterdam, Paris… vi får se var jag hamnar, än är det långt till praktiken.

Våren är nu här på riktigt, det känns på temperaturen men syns även på turisterna, som nu börjar att anlända för att njuta av denna vackra stad. Det är verkligen fantastiskt att sätta sig i solen och titta ut över sjön mot bergen.

I söndags gjorde jag och en klasskompis en utflykt till sjön Rotsee, strax utanför staden. Där hördes skällorna från de betande korna som dock verkade vara helt ointresserade av de fantastiska vyerna.

Nästa vecka ska vi göra ”Butter Mixtures and Fruitcakes”. Det blir nog en fantastisk vecka det med.