På Culinary Arts Academy puttrar alltid något på spisen

Distinguished Chef Series

Vi på Culinary Arts Academy utbildar er, framtidens kockar och konditorer. Men det finns yrkesverksamma kockar där ute som utbildar och påverkar en hel värld genom sina kök. Dessa fantastiska mat-kreatörer bjuder vi in till vårt campus för att träffa er studenter för att laga mat tillsammans. Vi kallar det för Distinguished Chef Series.

Detta för att ni studenter ska få kunskap på flera olika håll och möjligheten att interagera med mat från alla olika kulturer, tillvägagångssätt och smaker. Vad sägs om det ryska stjärnskottet Vladimir Mukhin med sina moderna och nyskapande tekniker i köket? Eller Tony Olsson, som har fler medaljer än sockerkorn att titta på hemma, när han inte är kreativ ledare på Thelins konditori. Varför inte djupdyka i det vegetariska köket på ett näst intill religiöst sätt med Toshio Tanahashi? Han utövar den långa traditionen av shōjin ryōri som kommer från japans munkar.

Vi bjuder ständigt in nya kockar att besöka vårt campus. Håll utkik för nästa steg i vår Distinguished Chef Series.

Klara, färdiga, laga! – Cook ’N’ Battle

Såg du vårt helt virtuell matlagningstävling, Cook ’N’ Battle i somras? Om du missade online-eventet så kommer här en snabb sammanfattning. Den 6 juni så passade över 800 matintresserade människor världen över att titta på finalen av vår virtuella matlagningstävling. 7 stycken finalister förberedde en maträtt av eget val med lokala ingredienser, live framför en jury bestående av 5 världskända kockar (ingen press alls!).

För att kvala in till tävlingen hade finalisterna skickat in en 5 minuter lång video där de presenterade och tillagade en maträtt med en lokal ingrediens. Av 150 inskickade bidrag blev dessa 7 utvalda. För att sedan förfina sina kunskaper och finslipa sin maträtt till perfektion blev varje finalist enskilt coachad av våra kockinstruktörer på Culinary Arts Academy.

Vinnaren av Cook ’N’ Battle blev Taiwanesiske Yen-Chen Lin med sin moderna version av Red Koji med ankbröst (rött fermenterat ris). Lin berättar att han lärde sig laga red koji av sin mormor och att använda lokala råvaror är en del av livet där han bor. Vinsten har inspirerat honom att laga mer mat med ännu större passion och självförtroende framöver.

World Association of Chefs’ Societies (WORLDCHEFS)

Det globala nätverket WORLDCHEFS skapades redan 1928 vid Sorbonne i Paris. Sedan starten har de jobbat för att höja den kulinariska nivån och standarden, världen över. 2010 startade de också initiativet, The WORLDCHEFS Recognition of Quality Culinary Education. Detta för att även höja nivån och standarden på kulinariska utbildningar världen över. Där de tittar på skolornas ledarskap, dess instruktörer, faciliteter, lektioner, mathantering och säkerhet, samt skolans stöd för och från branschen, bland annat.

Som första schweiziska skola är vi oerhört hedrade över att fått Recognition of Quality Culinary Education Mark från ett så välrenommerat nätverk som WORLDCHEFS. En kvalitetsstämpel som känns igen världen över av branschen. Vi är stolta över att vi kan nå de höga kraven som ställs för att kunna vara en del av detta fantastiska nätverk.

Vad betyder detta för dig som student? Kanske inte jättemycket som påverkar din praktiska utbildning. Men, du kan vara säker på att de arbetsplatser du sedan söker praktik eller jobb på har hört talas om oss. Att den utbildning du har i ryggen och det examensbevis du har på väggen är ett kvitto på en exceptionell kunskap som får dig att stå ut ännu mer på arbetsmarknaden.