Agneta Andersson – vägen till en Masters

Berätta om resan från examen till ditt nuvarande jobb.

Jag hade turen att jag redan hade fått ett jobb när jag tog min examen i september 2015 från César Ritz Colleges Switzerland. Via min studievägledare på skolan blev jag informerad om att The May Fair i London sökte receptionister och att det var en César Ritz alumni som höll i rekryteringen. En av mina praktikplatser som jag haft var i London, och då jag trivdes väldigt bra där, så skickade jag in min ansökan och fick jobbet! Jag jobbade på The May Fair i ungefär 2,5 år, från oktober 2015 till april 2018. Mitt mål har dock alltid varit att läsa vidare och ta en Masters. Så hösten 2018 började jag läsa till en Masters of Science in Logistics and Transport Management på Handelshögskolan i Göteborg. Under sista året jobbade jag extra som receptionist på Upper House i Göteborg, som har sin reception på 25:e våningen, med en fantastisk utsikt. Då Covid-19 pandemin slog till strax innan min examen så läser jag just nu fristående kurser inom juridik och statistik på Handelshögskolan Göteborg, samtidigt som jag letar heltidsjobb inom antingen hotell eller logistik/transport sektorn.

Har du lärt dig något på dina anställningar som du inte fick lära dig på César Ritz?

I överlag tycker jag att utbildningen gav mig en väldigt bra grund för att arbeta inom just hotellindustrin. Det är väl mer det praktiska, så som datorsystem (i mina fall Opera) och hur man hanterar olika typer av klagomål som jag saknade lite. Men, det är också saker som kan vara svåra att lära ut och något som oftast kommer av den praktisk erfarenheten man får med tiden.

Har utbildningen hos César Ritz hjälpt dig att nå dina drömmar som du hade som student?

Ja, det tycker jag. Jag fick studera utomlands och lära känna massa olika människor, från olika delar av världen och olika kulturer. Och det är erfarenheter man har nytta av oberoende vilket typ av jobb man har eller vilken bransch man är i.

Skulle du rekommendera utbildningen på César Ritz till någon som söker sig till universitet/ högskoleutbildning?

Ja, det skulle jag. Man lär sig så otroligt mycket och man växer så mycket som person av att studera utomlands och vara helt själv i ett främmande land. På ett sätt som man kanske inte gör av att studera i Sverige. Man får även lära sig om olika länder och dess kulturer, vilket är något som man har erfarenhet av under hela livet. Och, man får framförallt ett globalt nätverk genom alla klasskamrater och övriga studenter på skolan, som alltid kommer att finnas där. Och är man intresserad av hotellbranschen så rekommenderar jag det ännu mer. För man lär sig verkligen historien bakom hotellbranschen, hur den är uppbyggd och får tillgång till ett otroligt stort nätverk av folk som arbetar i samma bransch, redan innan din examen.

Har du någon framtidsdröm och i så fall vad?

Då jag står lite mellan två branscher för tillfälligt har jag inget utstakat mål, mer än att jag vill ha ett jobb som jag trivs med för en organisation vars värderingar och handlingar jag kan stå för.