Att Frodas I En Värld Utan Gränser

Rima är en person som omfamnar förändring. Som ung kvinna lämnade hon familj och vänner i Ghana för att gå på SHMS – Swiss Hotel Management School cirka 4000 kilometer hemifrån, och sökte “den bästa högskoleutbildningen utanför Ghana.”

”Jag såg en annons för ett seminarium för SHMS – Swiss Hotel Management School och registrerade mig för att delta. Jag hade ingen aning att mitt liv skulle komma att förändrasnär jag gick in på seminariet med mina föräldrar. Videopresentationen visade Caux Palace och professionellt klädda studenter som deltog i praktiska lektioner, från köket till hushållning till service. Det såg ut som om dessa studenter behärskade en konstform eller en färdighet, och de verkade så glada över att vara där. Vi blev fascinerade av hela upplevelsen och jag visste att jag ville vara en del av den här världen”, minns hon.

Efter examen 2008 valde Rima att slutföra sina praktikplatser i Schweiz för att förbättra sin franska och bryta språkbarriären – ytterligare ett exempel på hennes beslutsamhet att anpassa sig och växa. Hon uppskattar också den stadiga grund detta gav.”

Praktikplatserna var avgörande – att vara uppslukad i en arbetsmiljö på heltid i ett så tidigt skede i livet förberedde oss för omvärlden och gav oss erfarenhet och förtroende för karriären, två väldigt viktiga aspekter i vår bransch.

Från Schweiz flyttade Rima sen vidare till Abu Dhabi där hon satte igång sin karriär som Guest Services Team Leader. Hon betraktar den här tiden som den mest minnesvärda under sin resa då den gav henne möjlighet att klättra rangerna till Senior Events Manager och så småningom landa sin nuvarande dubbelroll på JW Marriott Parq och DOUGLAS i Vancouver, Kanada. Rima är den mest internationellt influerade medlemmen i sitt team.

Rima tillskriver sin sömlösa övergång mellan städer till den mångkulturella exponering hon fick på SHMS Swiss Hotel Management School.

Jag lärde mig som mest under kursarbeten i grupp där du placeras med människor från olika bakgrund som du måste arbeta med och övervinna skillnader tillsammans för att uppnå samma mål. Att befinna mig i en internationell miljö gjorde mig verkligen mer anpassningsbar och förstående för kulturer, och gav mig alltid en konkurrensfördel i mina jobbrelaterade intervjuer.”

Dessutom kunde hon också hitta en gemenskap med SHMS Swiss Hotel Management School och dem hon arbetade med i alla tre städer, från alumner från SHMS Swiss Hotel Management School till personer som kände till “det där palatset på berget.”

Att skapa extraordinära upplevelser för kunder och gäster gör varje dag unik, vilket är vad Rima Pradhan älskar mest med att vara evenemangschef. Idag står Rima inför en aldrig tidigare skådad utmaning. I en tid när vi behöver hålla säkra avstånd från varandra kommer jobbet att föra samman människor att behöva utvecklas.

Rima är alltid positiv och ser möjligheter i denna kris och litar på sin kreativitet, rådighet och sitt kourage för att hjälpa henne att växa med uppgiften hon står inför.

“Våra färdigheter är överförbara och kan styras till vår fördel, och begränsar oss därmed inte. Jag tog den här tiden till självreflektion och arbete med färdigheter som jag alltid har velat utveckla och som skulle hjälpa mig med min nuvarande roll, t.ex. ledarskap och projektledning.”

Utöver att arbeta med sina styrkor är Rima redo att utforska nya koncept såsom virtuella konferenser och hybridevenemang, och hon är övertygad om att besegra denna utmaning och insisterar, “Vi kommer att bli bättre och starkare än någonsin”