Nu är den bästa tiden att gå på kockskola i Schweiz!

Nu är den bästa tiden att gå på kockskola i Schweiz!

Fyra gånger om året tar en av världens mest prestigefyllda akademier för kulinarisk konst, Culinary Arts Academy Switzerland, emot ansökningar. För matentusiaster erbjuder denna berömda kockskola inte bara den högsta utbildningsnivån som erkänns inom alla kök i världen, samt en toppmodern kurs utrustad med den senaste tekniken, utan också en unik möjlighet att lära sig av några av världens mest kända kökschefer. Sådana studier blir alltmer relevanta för skandinaver som vill etablera sig eller, ännu viktigare, sticka ut på den snabbt växande gastronomimarknaden i Sverige.

Matlagning för den kungliga familjen

Culinary Arts Academy Switzerland har en lärarkår och gästföreläsare som har nått toppen av sina karriärer och fått internationellt erkännande. Dedikerade matintresserade har säkert hört talas om Anton Mosimann, som har lett fem brittiska premiärministrars kulinariska team, från Margaret Thatcher till David Cameron (och som också ansvarade för catering till kvällsmottagningen efter bröllopet mellan hertigen av Cambridge, prins William, och Catherine Middleton), och Tony Olson, mästare i kulinariska olympiader. Dessa är mentorer i världsklass som bjuder in dig att lära av deras extraordinära erfarenhet och tekniska färdigheter.

Lovande vegetariskt kockutbildning

Det vegetariska köket har upplevt en riktig boom de senaste åren, med vegetariska och veganska restauranger som dyker upp i storstäder runt om i världen, och i synnerhet ett växande intresse för växtbaserade gourmeträtter.

Som svar på de senaste marknadstrenderna erbjuder Culinary Arts Academy Switzerland en rad olika kulinariska utbildningar, inklusive ett sex månader långt vegetariskt kulinariskt program med möjlighet till praktik på kända restauranger utomlands.

Korta masterutbildningar

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder kandidat- och masterprogram för dem som söker högre utbildning, men svenska studenter väljer oftare masterklasser som varar upp till ett år, med möjlighet till praktik på någon av skolans prestigefyllda partnerrestauranger i Schweiz eller utomlands.

Den mest populära kursen, Swiss Grand Diploma in Culinary Arts, är relevant för dem som vill lära sig grunderna i det klassiska köket och uppleva hur det är att arbeta tillsammans med kocklegender. Detta program väljs ofta av kulinariska entusiaster som har erfarenhet av att arbeta på restauranger och som vill fördjupa sina kunskaper.

Samtidigt kan de som planerar att arbeta i ett bageri eller i en dessertverksamhet – välja kursen Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts, som är inriktad på konditori och omfattar både grunderna i klassisk europeisk konditor- och chokladkonst och tillämpningar av den senaste tekniken.

Culinary Arts Academy erbjuder tre kortare schweizisk Grand Diploma-kurser (3-12 månader):

Kockutbildning   Konditorutbildning   Vegetarisk kockutbildning

Toppmodern köksutrustning.

Att studera hos oss innebär att du lär dig kulinariska hemligheter med hjälp av den senaste tekniken och utrustningen. Akademin erbjuder temakök och livsmedelslaboratorier som är utrustade enligt högsta standard och utformade för att lära ut specifika färdigheter. Och med en hisnande utsikt över snöklädda bergstoppar till råga på allt!

Allt inkluderat

Till skillnad från i andra länder innebär det att du inte behöver oroa dig för någonting när du betalar terminsavgifter i Schweiz: universitetet tillhandahåller boende, tre måltider om dagen och alla nödvändiga inlärningsverktyg – från kläder till surfplattor.

Som Rando Kauge, som är en alumn från Culinary Arts Academy Switzerland och nuvarande kock vid akademin, säger: “Det här landet erbjuder alla möjligheter och villkor för att utvecklas och bli en toppkock. Akademin har allt man behöver för kulinarisk utbildning: toppmodern köksutrustning, föreläsningar av gastronomiska världsstjärnor. Det är ett smart val för dem som vill skaffa sig praktiska och teoretiska kunskaper och som kallar mat för sin passion”.

Gynnsamma villkor för studenter från Sverige

Nu är en särskilt bra tid att studera i Schweiz, tack vare möjligheten för studenterna att betala terminsavgifterna i månadsbetalningar. Mer information om studieprogrammet finns här.