Möt era nya Student Ambassador Forum-presidenter

Du har säkert hört talen, sett dem i korridorerna på skolan och kanske har du även fått ett varmt leende och ett välkomnande när du klev in första dagen. Student Ambassador Forum (SaF) har fått en ny president och vice president. De finns där för dig som student och gör allt för att din tid på skolan ska bli så bra som möjligt. Nu är det dags att möta dem!

Efter tal till er studenter och sedan ett val, har en ny president och vice president utsetts på HIM. Vi tog chansen att sätta oss ner och prata med Gaelle Boutros och Felix Linnarinne. Vad är deras mål med sin tid i SaF och hur kan de hjälpa och stötta dig som medstudent på bästa sätt?

Hejsan och grattis till valvinsten! Berätta, vilka är ni och var kommer ni ifrån?

Gaelle: – Jag är född i Libanon, men bor i Laholm som ligger i Sverige.

Felix: – Jag kommer från Espoo (Esbo på svenska) i Finland.

Många har nog redan sett er i korridorerna på skolan, men vad pluggar ni?

Gaelle: – Jag är inne på min sista termin här på skolan och läser Luxury Management.

Felix: – Jag är inne på min fjärde termin, så jag har inte påbörjat min specialinriktning än, men det kommer bli finance.

Vad är era planer efter skolan?

Gaelle: – Jag funderar på att börja med försäljning och marknadsföring, då det verkar intressant, jag har redan jobbat mycket i restaurangbranschen. Att studera till en master är också aktuellt framöver.

Felix: – Jag vill stanna här i Schweiz då detta är landet för hospitality. Jag vill jobba som General Manager eller på ekonomiavdelningen på ett stort företag i framtiden. Jag vill också inspirera andra hemma i Finland att hospitality är ett fantastiskt yrke och vad det verkligen kan vara.

Berätta om era roller inom SaF

Gaelle: – Eftersom jag har varit på skolan i över 1,5 år, så vet jag hur det mesta funkar och vad som skulle behöva förändras. Mitt jobb är att se till att eleverna som redan är här och de nya som kommer ska känna att skolan verkligen lyssnar på dem och att de får sin röst hörd.

Felix: – Jag var tidigare Green Ambassador i SaF, där jag såg över skolans miljöval och policy. Som skandinav tycker jag miljöfrågan är viktig och såg att det behövde förbättras på skolan. Nu är mitt jobb att assistera Gaelle så hon kan vara en så bra president som möjligt. Som vice president är jag involverad i alla ambassadörers jobb och frågor.

Vad vill ni åstadkomma under er tid som president/vice president?

Gaelle: – För mig är våra skoluniformer en viktig fråga. Jag tycker att det blir för sterilt och opersonligt. Vi kan fortfarande vara professionella samtidigt som man är personlig med någon egen detalj. Dock är detta något som bestäms av Swiss Education Group och just nu så träffar vi alla som kan hjälpa oss i frågan. Sen vill jag verkligen få eleverna att känna att deras röster är hörda. För många elever har väldigt bra idéer, men kanske inte vet hur de ska nå ut med dem.

Felix: – Jag blev inspirerad av de två tidigare presidenterna, två svenska tjejer. Jag såg vilket bra jobb de gjorde och kände att jag ville fortsätta förvalta det. Speciellt i dessa tider med Covid-19, då vi behöver vara så bra vi bara kan för studenterna. Alla här på HIM är som en liten familj i slutändan och vi måste få alla, nya som gamla studenter, att känna sig välkomna och vara glada över att vara här.

Vad har ni för tips till den som läser detta och vill ställa upp i valet nästa termin?

Gaelle: – Satsa! Och ha ett bra tal och var passionerad för den positionen du ska söka till. För det är mycket jobb med möten efter lektionerna och att se till att folk gör det de ska. För vi är till för eleverna och måste lyssna på dem och deras behov.

Felix: – När du skriver ditt tal, prata inte om dig själv, utan prata om andra och hur bra de är. Påminn folk om hur bra det är här, men att det alltid kan bli bättre. För det handlar inte om dig, det handlar om alla.