Mitt internship i Sports Management: Att kombinera arbetet med människor med kärleken till sport

2 okt 2017
Christopher Hainsworths hela värld har förändrats tack vare hans internship med FIBA i Australien.

Vilken väg följde du innan du börjar plugga på Hotel Institute Montreux?

Innan jag kom till Hotel Institute Montreux vad jag en erfaren kock. Jag jobbade i olika kök runt om i världen och jag har alltid haft en längtan efter att öppna min egen restaurang. Jag trodde det bästa sättet att göra den drömmen till verklighet var att genomgå business management training.

Sedan jag började studera på HIM har mina ögon öppnats för än fler möjligheter än jag hade kunnat föreställa mig och ända sedan dess har mina drömmar utvecklats.

Organisationen International Basketball Federation (FIBA) är ett stort kliv från att driva din egen restaurang! Varför ville du göra ett internship med dem?

Jag valde FIBA för att jag älskar sport! Jag letade efter en roll med mycket kundkontakt men jag ville ta ett kliv bort ifrån traditionella hotell. Den största dragningskraften i att göra ett internship med FIBA var möjligheten att lära mig om event management och koordinering. I denna roll jobbar jag med allt från budgetering, dialog med nationella institutioner, utvecklingsarbete med mindre tursamma länder till social media och marknadsföring.

Vad är det mest givande med den här upplevelsen?

Det mest givande är att arbeta tillsammans med de andra personerna som jobbar i organisationen. Jag jobbar direkt med en tidigare olympisk silvermedaljör, två tidigare basketspecialister med examen i Sports Management and Communication och en Executive Director med en omfattande bakgrund i att driva basketorganisationer. Det är en liten grupp jag jobbar med, så det ger en stor möjlighet att lära från allihop.

Så, vad händer med den där restaurangen…?

Ja, min plan från början var att öppna en restaurang. Men mitt internship har öppnat mina ögon för sportens värld. Idag kan jag inte tänka mig något mer spännande än en karriär inom detta område. Och den upplevelse jag nu har är den bästa möjliga för att uppnå den drömmen.

Vilket råd skulle du ge studenter som överväger sina framtida möjligheter kring internships?

Jag var extremt sportig under min barndom och spelade många olika sporter.

Jag har en sann kärlek för sport och jag är säker på att min entusiasm visade sig under intervjun. Så mitt råd är att om du älskar något ska du visa det! Det kommer att göra att du blir uppmärksammad.

Jag rekommenderar också att jobba med nätverkande och att träffa folk. Schweiz har representanter för många av de stora internationella organisationerna på plats, så det är ett grymt bra ställe att starta på!

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här