En livslång affärsplan startar med brunch - Swiss Education Group

En livslång affärsplan startar med brunch

13 apr 2018

Som 30-åring är Blaise på väg att öppna nästa inneställe för brunch i Barcelona.

Med produkter från lokala bönder är Billy Brunch ett passionsdrivet projekt skapat av Blaise Thorens, schweizare med examen från IHTTI.

Att öppna sin egen restaurang är en stor utmaning värd att fira. För Blaise är det dock bara början av historien…

Grattis till lanseringen av Billy Brunch! Hur passar öppnandet av restaurangen in i dina karriärmål?

I mitt fall är öppnandet av Billy Brunch inte mitt slutmål utan snarare ett steg på vägen mot ett stort företag inom hospitality som jag bygger i Barcelona. Min vision för Billy Hospitality SL är att inkludera restauranger, semesterlägenheter, chaufförer och en femstjärning butler-service i verksamheten.

Vilka steg har du tagit mot att få den här drömmen att bli verklighet?

Det första steget var att hitta rätt plats eftersom jag behövde hitta ett utrymme som skulle fungera som central bas för hela projektet.

Jag valde Barcelona eftersom det är en av de mest välbesökta, prisvärda och trendiga stadsmetropolerna i hela Europa.

Det andra steget var att försöka etablera ett nätverk i en stad där jag själv är en outsider. Mitt beslut att börja jobba på W Barcelona som Banquet Manager var strategiskt för att stötta mitt övergripande mål. Hotellets 500 anställda var en bra bas för skapandet av mitt lokala nätverk.

Det tredje steget var en marknadsanalys. Jag spenderade ett år på att studera den lokala marknaden, finjustera konceptet och leta reda på den perfekta platsen.

Där jag är just nu har jag blivit färdig med att skaffa licenser, möblerat om lokalen, anlitat personal och känner mig redo för det stora öppnandet den 13 maj 2018!

Vad är ditt råd till den som skulle vilja starta sin egen verksamhet?

Mitt råd är att ge dig själv både ett kortsiktigt och ett långsiktigt karriärmål och att du försäkrar dig om att allt du gör dagligen leder dig mot dem.

Trots att restaurangen inte har öppnat ännu, vad är du mest stolt över hittills?

Vetskapen om att jag är på rätt spår mot att nå mina karriärmål!

Vad är den viktigaste lärdomen du fick med dig från IHTTI för att planera din karriär?

Jag lärde mig tidigt att vara proaktiv, värdet av ett starkt nätverk och framförallt lärde jag mig att om jag vill bli framgångsrik så behöver jag känna passion för det jag gör.

Hur hoppas du skapa ett koncept som sticker ut i konkurrenstäta Barcelona?

Genom att göra gästens upplevelse till högsta prioritet.

Efter det officiella öppnandet, vad är de tre topp sakerna du hoppas kommer hända?

  • Att restaurangen blir en måttstock för resten av stan.
  • Att jag med framgång öppnar min andra och tredje restaurang.
  • Att jag ska bli redo att röra mig mot nästa mål.

 

Blaise Thorens tog examen år 2013 med en Bachelor of Arts (BA) i International Hospitality and Tourism Management från IHTTI.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här

Sitemap