Internship på Mosimann överträffar alla förväntningar

08 maj 2018

Jag valde den kulinariska banan eftersom det för mig inte finns något annat yrke som inte känns som ett jobb.

Hanna Johansson studerar termin fyra på kockprogrammet på Culinary Arts Academy och spenderade en oförglömlig tid i London hos Mosimann’s Party Service där hon arbetade på plats på Buckingham Palace, St. James’ Palace, Wembley Stadium, The Guildhall, Mosimann’s Club med mera!

Vad anlitades du för att göra?

Jag var en köks-trainee som jobbade både i kallköket och med efterrätter.

Vad var höjdpunkterna med ditt internship?

Ett av de mest spännande tillfällena för mig var att jobba sida vid sida med Michelin-kocken Nigel Haworth på en välgörenhetsgala i Guildhall med inriktning mot att stötta utnyttjade barn med NSPCC. Jag minns att vi jobbade i flera dagar och övade på våra efterrätter och att få se den slutgiltiga produkten under tillställningen var fantastiskt.

Och naturligtvis kommer jag aldrig glömma upplevelsen av att jobba i Buckingham Palace och St. James’ Palace. Vi lagade flera olika middagar för Prince Charles och jag deltog i gruppen som gjorde kanapéer, förrätt och efterrätt.

Vad var det mest spännande som hände under ditt internship?

Mitt internship överlappade med Vinter-OS vilket betydde att många ur den ordinarie kökspersonalen var i Sydkorea. Eftersom köket var underbemannat var vi mer upptagna än någonsin och ansvar gavs till de mer juniora i personalen – inklusive mig!

Jag fick ta ansvar över att återskapa efterrättsrecept för en provsmakning för en grupp Michelin-kockar som en del av förberedelserna inför ett event i Hong Kong. Det var väldigt mycket press!

Till slut blev jag nöjd med mitt recept och jag fick några tips från Michelin-kockarna som jag alltid kommer att komma ihåg.

Hur fick du internshipet hos Mosimann’s?

Jag mötte Mr. Phillip Mosimann på International Recruitment Forum i mars 2017. Jag gav honom mitt CV och han tog sig tiden att ställa några frågor. Där och då sa han att han skulle vilja erbjuda mig en position på Mosimann’s. Några dagar senare fick jag ett konfirmationsmejl och jag påbörjade mitt internship i oktober.

Vad var den viktigaste läxan du lärde dig?

Under hela mitt liv har jag fått höra att jag är för tyst. När jag jobbade i köket lärde jag mig vikten av att att säga ifrån för att höras, men samtidigt såg jag värdet i att vara tyst och lyssna på vad andra har att säga.

Vad är ditt nästa steg?

Jag har ärligt talat ingen aning om vad som skulle kunna slå den här upplevelsen! Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle kunna jobba i en sådan miljö som student!

Än idag när jag stannar till och tänker på det fascinerar det mig! Jag gjorde det, jag åkte dit och jag serverade de här personerna! Wow!

Hanna Johansson studerar sin fjärde termin inom Kulinarisk konst på Culinary Arts Academy Switzerland

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här