För ett par år sedan uppmärksammade Ditte Gustafsson ett tv-program där svenska kockar åkte runt till olika restauranger runtom i världen och praktiserade under en veckas tid.
Hon fastnade främst för avsnittet där en av kockarna hamnade på Osteria Fransecana och strax därefter sökte hon sig till Culinary Arts Academys konditorutbidning.
I höst, knappt två år senare intar hon själv köket på Osteria Fransecana, nyligen utsedd som världens bästa restaurang.
Hur lyckas man få praktik med världens bästa?
– Man måste vara bestämd, säger Ditte.
Det har hon varit sedan dag ett.
– Jag bestämde mig för att komma in på utbildningen och jag bestämde mig för att få praktik med de bästa i branschen. Om man vet vart man vill har man siktet inställt på att lyckas. Jag visste redan innan det var dags att söka praktik vart jag ville och var därför väldigt snabb med att skicka in min ansökan.
Ditte förväntar sig att det kommer att bli tufft men riktigt lärorikt.
– Mitt största mål fram till idag var att hamn på Osteria Fransecana och lära mig från de bästa. Nu är mitt fokus på att göra det riktigt bra så får vi se var jag hamnar!
Vi önskar henne ett STORT lycka till!