Karriärbytet: från finans till hospitality

career-change-from-finance-to-hospitality (1)

25 jun 2018
Efter att ha jobbat inom finans i många år valde Karen att byta karriär och satsa på hospitality.

Karen Nicole Hernandez Rodriguez satsar på en Master of International Business in Hotel Management på SHMS. Efter sex månaders studier kan Karen sätta sina lärdomar på prov i rollen som Banquet Manager för en diplomati-bankett till Dominikanska republikens ära (hennes hemland).

Vi följde hennes sex månaders resa från första intrycket på skolan, personliga karriärråd och till bankettens slutgiltiga resultat.

När hon ombeds att beskriva SHMS svarar Karen:

Det är väldigt varmt. Du lär dig inte bara det som krävs för att en dag få ett bra jobb, utan det du lär dig här stannar verkligen kvar. Det är allt möjligt viktigt och det är mer än jag kunde föreställa mig.

studying-with-a-view-lake-geneva (1)

Att bo i ett palats är en dröm som blir sann. Att vakna och se sjön och bergen är underbart. Du börjar din dag med ett väldigt bra humör.

beautiful-view-mountains-caux (2)

Det här programmet har väldigt bra rådgivare och coacher. De pushar dig hela tiden och hjälper dig bygga ditt CV, att söka efter det perfekta internshipet, det som verkligen passar din personlighet och förmåga.

studying-in-a-palace-like-hogwarts (1)

Hospitality är en självklarhet i vardagen för mig. Det handlar om att verkligen se detaljer och om att vara vänlig mot andra människor. Det handlar om att vara uppmärksam på deras behov och samtidigt ha sunt förnuft, att komma ihåg personers namn och få dem att känna sig välkomna.

how-to-change-your-career (1)

Efter sex månader i klassrummet har Karen fått erbjudanden om internship på The Dorchester i London, Dominikanska republikens ambassad i Stockholm och Hotel de Coudreceau i centrala Frankrike.

Ta del av hennes resa nedan.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här