Jag väljer att arbeta för varumärken som delar mina värderingar

Intervju med en svensk student vid Swiss Hotel Management School

Den här veckan träffade vi en av våra Bachelor-studenter från Swiss Hotel Management School (SHMS) för att prata om hans utbildning och karriärmål. För närvarande gör han praktik inom försäljning och marknadsföring på femstjärniga Westin Dragonara på Malta.

20-årige Albert Evans säger att det var viktigt för honom att sträva efter att arbeta för ett hotell som han trodde på, och som delade hans värderingar. Läs hela artikeln för att ta reda på vilka fördelar det finns med att studera i Schweiz, få ett perspektiv från insidan hur en dag som säljpraktikant ser ut och mycket mer!

Utsikten från en balkong i Caux Campus.

Hej, Albert! Hur är du som person?

Hej! Jag är väldigt utåtriktad. Jag älskar att träffa nya människor från olika länder med olika kulturella bakgrunder. Jag har inget emot utmaningar och älskar att lära mig nya saker.

Varför har du bestämt dig för att flytta till Schweiz för att studera vid SHMS?

SHMS är allmänt ansedd som en av de bästa hotellskolorna i världen. För mig var det viktigt att gå på en skola av denna kaliber eftersom jag ville få bästa möjliga utbildning för att följa min passion för hospitality och fullfölja mina karriärmål inom hotellbranschen. Dessutom, vem vill inte studera i ett slott!

Mina klasskamrater och jag på julmarknaden i Montreux.

Hur är det att studera vid SHMS?

Att studera vid SHMS är ett av de bästa valen jag någonsin har gjort! Man kan verkligen känna att föreläsarna har erfarenhet inom sitt ämne och det är inspirerande att lyssna på dem och deras berättelser. Alla studenter är väldigt snälla och artiga och du kommer garanterat att få vänner väldigt snabbt.

Erbjuder SHMS hjälp i processen för att få ett praktikerbjudande?

Vår skola har karriärcoacher som kan hjälpa dig att hitta det som passar dig bäst och förbereda dig för intervjuer och liknande. Vi har också nätverksevenemang på skolan där du kan träffa representanter för välkända varumärken och få veta vad de letar efter.

Varför tror du att skolan lägger så stor vikt vid praktikplatser?

Att göra praktik tror jag är ett av de mest avgörande stegen för att få en bra grund. Föreläsningar är mycket nödvändiga, men vissa saker kan man bara lära sig på en arbetsplats. Dessutom fungerar hotell på olika sätt från varumärke till varumärke och från land till land, så en praktik kan ge dig ytterligare insikt i ett specifikt företags eller lands inställning till hotellbranschen.

The Westin Dragonara Resort på Malta.

Var gör du praktik just nu?

Jag gör för närvarande praktik på det femstjärniga Westin Dragonara Resort på Malta, där jag arbetar med försäljning och marknadsföring. Jag har alltid velat arbeta inom Marriott-kedjan och jag kände att Westin passade perfekt för mig eftersom varumärket handlar om välbefinnande och en hälsosam livsstil.

Har ditt välbefinnande högsta prioritet för dig?

Ja. Att ta hand om sitt fysiska och känslomässiga välbefinnande är avgörande om man vill upprätthålla ett produktivt och positivt arbetsliv och socialt liv, och detta är något som jag känner att man kan uppnå. Jag försöker jogga varje morgon innan jag går till jobbet så att jag är vaken och uppmärksam när jag kommer dit.

På kontoret på Westin Dragonara Resort under min praktikperiod.

Varför ville du göra praktik inom försäljning och marknadsföring? Är det något du också vill göra i framtiden?

Eftersom jag tidigare har arbetat i receptionen och på andra avdelningar, men aldrig på baksidan av huset, tänkte jag att en praktikplats inom försäljning och marknadsföring skulle ge mig en bättre förståelse för hur hotell fungerar. Jag ville få en bättre förståelse för den ansträngning som krävs för att sälja rum och konferenssalar.

När man arbetar i receptionen eller med evenemang tar man mest hand om gruppen eller besökarna, men man vet aldrig riktigt hur eller varför de väljer vårt hotell. Och det är detta som jag fann fascinerande med hela processen. Jag kan absolut se mig själv stanna kvar inom försäljning i framtiden.

Jag utforskar Maltas huvudstad.

Hur ser din typiska dag ut när du gör praktik på Westin på Malta?

Jag bor i en studentbostad på hotellet, så jag har kort promenad till arbetsplatsen. Jag kommer till kontoret kl. 09.00, klädd i kostym och slips. Jag kollar först min inkorg och svarar på obesvarade e-postmeddelanden. Senare kontrollerar jag om vi har några grupper som anländer den dagen och om det finns något vi kan hjälpa evenemangsteamet med. Om inte fortsätter jag min dag med att förbereda kontrakt för gruppbokningar, göra gruppblock med hjälp av Opera (Marriotts operativsystem som hjälper till att planera kommande bokningar av rum och mötesutrymmen) och skriva förslag till kunder som är intresserade av vårt hotell för att arrangera en konferens eller ett evenemang.

Just nu är det högsäsong för fritidsgäster på hotellet, så det är inte många evenemang på gång. Men för några veckor sedan hade vi många visningar, där vi visade en kund eller ett så kallat DMC – ett lokalt destination management company – konferenssalen, hotellrummen och restaurangerna för att kunderna skulle kunna avgöra om fastigheten passar deras behov för deras evenemang. Det är en av de saker som jag gillar mest med min praktik.

Hur mycket fritid har du och hur spenderar du den på ön?

Mina arbetsdagar slutar klockan 17.00, och eftersom jag inte heller arbetar på helgerna har jag mycket fritid att spendera. Jag tycker om att åka till huvudstaden Valletta där jag utforskar staden eller shoppar. Jag tar ofta båten till Gozo som är en ö bara 40 minuter bort där de har fantastiska båtturer och kristallklart vatten att bada i. Landsbygden på Malta är vacker på sommaren och det är alltid ett nöje att ta en löprunda eller ligga vid stranden och läsa en bok.

Hur tycker du om din praktik på Westin hittills?

Jag tycker verkligen om att vara här! Jag har fått mer disciplin och blivit mer affärsmässig. Men missförstå mig inte – vi har fortfarande mycket roligt och det skrattas mycket på kontoret!

Vad har du lärt dig för saker där?

Min praktik på Westin har förbättrat min affärsmässiga inställning och vidgat mina perspektiv. Jag har lärt mig mycket när det gäller försäljning, till exempel att göra Pro-forma- och detaljerade evenemangsfakturor och mycket mer. Försäljning är dock inte något man kan lära sig på några månader. Det kräver år av erfarenhet och att bygga upp ett nätverk av pålitliga företag över hela världen.

Jag har också lärt mig mycket om varumärket Westin och jag hoppas kunna fortsätta min resa inom företaget i framtiden.

Tack, Albert, för ett engagerande samtal! Lycka till!

 


Är du nyfiken på Alberts studier? Klicka dig vidare nedan:

Hotell och event management – Kandidat