Intresserad av ekonomi och management? Plugga till hotellchef!

Plugga till hotellchef i Schweiz om du är intresserad av ekonomiAtt utbilda sig till hotellchef idag är något annorlunda än för några decennier sedan. Hotell och besöksnäringen är en av de snabbaste växande branscherna både i Sverige och i världen. Dagens hotellchefer specialiserar sig inom en rad områden, såsom företagsekonomi, management/ledarskap, marknadsföring, events, turism och design. Yrket är dynamiskt och i allra högsta grad internationellt.

Global spelplan

Din spelplan är inte begränsad till ett enstaka land eller en världsdel, utan du kan jobba över hela världen. Mötet med andra folk och kulturer är också en del av utbildningen, då du redan på skolorna träffar vänner från världens alla hörn. Den traditionella och precisa schweiziska hotellkonsten kombineras med våra universitetspartners i USA och Storbritannien, vilket ger studenterna en perfekt kombination av modern management och klassisk perfektion som hotelier.

Inte bara hotell

Våra studenter jobbar dessutom inte bara inte bara inom hotell och hospitality. Deras ekonomi och management-kunskaper kan med fördel överföras till andra branscher. Många stora företag inom vitt skilda branscher rekryterar studenter från våra skolor. De uppskattar utbildningens diversitet, och överallt där man behöver jobba med människor är våra studenter eftertraktade.

Du kan givetvis välja att läsa ekonomi och management på någon av de traditionella svenska universiteten och högskolorna. Men läser du hos oss i Schweiz kommer du att få en upplevelse för livet, med nya vänner, miljöer och kulturer. Samt inblick i en av de mest snabbväxande branscherna globalt sett, och möjlighet till en internationell karriär.

Internationell rekryteringsmässa

Två gånger om året, i mars och i oktober, arrangerar SEG ett internationellt rekryteringsforum. Över 100 av världens främsta hotellkedjor och hotellchefer samlas för att intervjua och anställa elever från våra skolor. Det erbjuds praktikplatser, jobb, spännande föreläsningar och möjligheten att bygga internationella kontakter och nätverka.

Stort nätverk

Våra studenter håller ihop och formar idag ett stort nätverk över hela världen. När du pluggar på någon av våra skolor så blir du delaktig i denna stora internationella grupp av fd studenter/alumner. Gemenskapen hjälper dig på vägen, och bidrar till att du kan utvecklas och hitta jobben som passar just dig.

Fyra olika utbildningar för dig som vill bli hotellchef