Vad är the International Recruitment Forum (IRF) och hur kan du förbereda dig?

Om du studerar vid en av Swiss Education Groups skolor eller letar information som blivande student – så har du antagligen hört namnet International Recruitment Forum eller IRF förut. Men vad är det egentligen? Varför är det så viktigt för dig som student och hur kan du få ut det mesta av din tid där?

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Som student hos Swiss Education Group så läser du inte om hospitality eller den kulinariska konsten – du lever det. Den största delen av din utbildning är praktiskt lagd med uppgifter som ligger väldigt nära och i linje med just din bransch. Ibland är dina uppgifter och klasser direkt från riktiga varumärken och dina lärare är alltid yrkesverksamma inom yrket. Allt som du lär dig är direkt knutet till vad som efterfrågas idag.

Men, hur kan vi ta dig och din talang ännu närmare de rätta personerna i din bransch.

Träffa över 330 rekryterare från hotell, restaurang och flera andra branscher

Över 330 rekryterare från 196 företag reser till Montreux – bara för att få träffa dig. Under två fullspäckade dagar så hålls mer än 4200 intervjuer (ja, du läste rätt) på Montreux Music & Convention Centre, under the International Recruitment Forum. Vi vet och de vet, att våra studenter (du), är högt eftertraktade över hela världen av en bransch som skriker efter yrkesverksamma – med en riktigt bra och relevant utbildning.

Är the International Recruitment Forum enbart för någon som letar efter en praktikplats eller ett jobb efter sin examen? The International Recruitment Forum är för alla, du är här och redo för mingel! Många studenter vet inte var eller vad deras praktik ska vara och det är helt okej och inget konstigt. The International Recruitment Forum är fortfarande en fantastisk möjlighet för dig att skaffa erfarenhet av att presentera och sälja dig själv när du ansöker för ett jobb eller går på en intervju. Du träffar också flera olika rekryterare och skapar värdefulla kontakter för framtiden. Kanske låter Maldiverna, Paris, London eller Island så lockande just nu, men vem vet vad du känner när din sista termin är över?

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Inte enbart för hotell och restauranger

Jag studerar hospitality, men vill inte jobba på ett hotell, kanske du frågar. Det är fler varumärken som deltar i the International Recruitment Forum än enbart inom hotell- och restaurangbranschen. Sunny Care som är en ledande fullserviceleverantör av tjänster inom hälsosektorn i Kina. En perfekt möjlighet för den student som vill arbeta i Asien och har ett stort intresse för hälsa och välmående. Swiss Medical Network, som är en grupp privatägda sjukhus, och för dig som vill stanna i Schweiz och verkligen ta hand om människor. Hospitality är så mycket bredare än vad många inser och mer än att bara göra verklighet av den perfekta hotellvistelsen för en gäst. Bland många andra deltagare från andra branscher kunde du även träffa UBS Bank och Walt Disney Parks and resorts som bland annat erbjuder managerutbildning. 

Hospitality öppnar dörrar för våra studenter till alla branscher, världen över.

Förberedd för att möta branschen

Under veckorna innan the International Recruitment Forum ser vi till att du är så redo som du kan vara. Vi hjälper dig att skriva och göra ditt CV perfekt så det är extra attraktivt. Vi övar även på hur du presenterar dig själv – så du kan känna dig bekväm med att stå framför en rekryterare. Vi övar på intervjuer så du vet vilka frågor som kan komma och vad en rekryterare vill veta om dig och vad de kollar efter.

Även om du inte har massvis med erfarenhet att lista på ditt CV så har du fortfarande stor chans att landa dina drömmars praktik.

  • Det viktigaste som vi tittar efter är leendet och hur du för- och presenterar dig själv. Erfarenhet är så klart bra, men det är även något vi alltid kan ge dig, säger Mercedes Moreno Cárdenas, HR-chef på Ritz-Carlton.
  • Jag måste säga att the International Recruitment Forum verkligen är välorganiserat och nivån på studenterna är riktigt hög. Alla är realistiska om sin bransch och har båda fötterna på jorden.
International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Genom att bara vara dig själv, vara artig och ha det ditt prisbelönta leende påslaget så kan du komma långt i din karriär.

Som det finns lika många rekryterare, så finns det lika många olika åsikter på hur ett CV ska se ut. Vissa vill se ett kort CV som är rakt på sak, medan andra vill bli överraskade med en mer visuell framtoning. När vi frågade några av rekryterarna, från några av de mest populära företagen, så sa de alla samma sak, då vissa ser mer än 60 CV:s på en dag. Vad som får dig att stå ut ur mängden är… *trumvirvel*… du!

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Det är därför det första bemötandet är så viktigt när du träffar en representant från ditt drömmars företag. Du måste visa att du är engagerad, redo att lära dig och har tydliga mål om vad du vill. En annan sak som också stod ut är den kunskap som du har om företaget som du söker jobb eller praktik hos. Att kunna visa att du har gjord din hemläxa om företaget, dess läge och den position som de rekryterar för, visar ovan nämnda egenskaper och att du faktiskt är intresserad av just dem.

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Verkar det läskigt? Tro oss, det är det inte! För varje rekryterare är där på grund av just dig och de är väldigt glada över att få träffa dig. Här så behöver du inte kontakter för att ha möjligheten att träffa en representant från ditt drömföretag – du skapar dem på plats här på the International Recruitment Forum. Allt du behöver göra är att hitta ett företag som du tycker verkar intressant, gå fram till en rekryterare, slå på ditt leende och säg hej. Det är så enkelt!

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

En överraskningsmiddag att minnas

På kvällen får våra hospitalitystudenter verkligen visa rekryterarna vad de lärt sig på en av Swiss Education Groups skolor för hospitality. Alla studenter bjuder in till en lyxig bankett i Swiss Hotel Management Schools (SHMS) magnifika lokaler i vad som tidigare var ett schweiziskt hotellpalats.

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Kvällen börjar med en pittoresk tågresa upp för berget till Caux, där det forna palatset ligger med utsikt över dalen. När vi kommer in genom entrén så blir vi bemötta av det där prisbelönta leendet på studenterna tillsammans med en välsmakande välkomstdrink. Allt till ljudet av pianomusik – som framförs live.

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Studenterna tar rekryterarna på en rundtur av deras toppmoderna lokaler och unika boende. Med långa korridorer och en vy från balkongen som är något utöver det vanliga. Efter välkomsttalet, som tar plats i en minst sagt spektakulär biosalong, är middagen serverad. Här får vi chansen att smaka på rätter från hela världen. Vad sägs om svenska köttbullar, sushi eller vegetarisk kebab till kvällsmat?

Så mycket mer än en kväll tillsammans med vänner

Under kvällen visar studenterna oss att deras yrkesroller kan göra så mycket mer än att leverera en Michelin-klassad middag – för 300 gäster. Vi får levande musik och framföranden på flera av palatsets våningar. Det är tydligt att inga genvägar har tagits för att imponera och verkligen visa för rekryterarna vad de kan. När kvällen når sitt slut visar det sig tydligt att den kulinariska upplevelsen och framträdandena har gjort starka intryck ­­– applåder och glädjerop fyller bankettsalen.

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

Precis när vi tror att allt är över – BOOM – fyrverkerier lyser upp himlen, som en sista gest av tacksamhet från studenterna till rekryterarna, för att de kommit hela vägen till the International Recruitment Forum. När tåget börjar rulla för sin färd ned för berget, tillbaka till Montreux, står studenterna uppradade på perrongen och vinkar oss hej då.

International Recruitment Forum - Swiss Education Group

The International Recruitment Forum – ett unikt tillfälle för dig och dem

Att the International Recruitment Forum är en möjlighet utöver det vanliga för dig att möta flertalet rekryterare, från några av de populäraste företagen inom hospitality och den kulinariska världen, är inte svårt att förstå. Det är även samma stora möjlighet för dem. De får träffa mer än 3000 studenter som utgör det absoluta toppskiktet av nästa generation yrkesverksamma inom hospitality och den kulinariska världen.

Så knyt slipsen, knäpp blusen och slå på ditt prisbelönta leende. Nu är det din tur att stå i rampljuset.