IHTTI-studenter tar ledningen under makeover av schweiziskt spa och hotell

26 Feb 2018

Med ritningar i handen gör IHTTIs MIB-studenter besök på Thermes Parc i Schweiz under en platsanalys för att förbereda för sitt avslutande projekt.

Uppgiften, New Design Venture Project, är del av programmet Master of International Business in Hotel and Design Management och gör verklighet av projekt ute i världen. Kursen innebär en möjlighet för studenter att genomföra ett fullskaligt projekt inom hotelldesign, där de förväntas producera en portfolio med nytänkande idéer inklusive våningsplaner, 3D-visualiseringar och materialprover. Efter 18 intensiva veckor presenteras slutprojektet för hotellägaren, medlemmar av Chartered Society of Designers samt en panel på University of Derby.

Den student-centrerade metodiken är utformad för att ge studenten möjlighet att utveckla ett projekt genom alla dess faser, och både få branschens och akademins utlåtande. MIB-studenten Maneuela Betancur från Colombia berättar:

Jag hade möjligheten att jobba som Guest Service Manager på ett hotell, men jag letade efter ett MIB-program i Schweiz eftersom jag ville ha mer kunskap. Jag drogs till IHTTI’s kombination av hospitality och design eftersom jag har sett vikten av  “designtänkande” när man är involverad i öppningsfasen och de förberedande stegen dessförinnan. Jag är exalterad över detta projekt eftersom jag tror att det kommer hjälpa till att förbereda mig för att öppna mitt egna hotell.

I år samarbetar IHTTI med Thermes Parc – Les Bains du Val-d’Illiez, ett schweizisk termalspa och hotell i hjärtat av Les Portes du Soleil – världens största skidregion. Genom att arbeta nära ledningen får studenterna studera gästernas rum, privata lägenheter, spaanläggningen och restaurangen för att förbereda för renovering och expansion av hotellet.

Vi valde att arbeta med IHTTI School of Hotel Management för att vi ville involvera studenter med ett öppet sinne i den här ombyggnationen. Genom att göra det särskiljer vi oss från konkurrenterna och kan bredda vår målmarknad. Eftersom vi hade ofärdiga projekt tänkte vi “varför inte vara innovativa?”
– Christine Chevallaz, Assistant General Manager på Thermes Parc – Les Bains du Val-d’Illiez

Efter att ha varit på sitt första besök på området och tagit del av marknadsanalysen, berättar MIB-studenten Vu hoi Cheng från Macau:

Det är verkligen ett intressant koncept där vi omvandlar en traditionell anläggning till något modernt och nytänkande samtidigt som vi behåller atmosfären och arvet från det gamla. Att ta del av detta arbete hjälpte mig att planera eftersom jag fick se strukturen i byggnadsfasen och uppleva området.


Master of International Business in Hotel & Design Management är utformat för studenter som vill komma långt i sin karriär genom att tillskansa sig avancerad kunskap med teoretiska och praktiska aspekter på områdena lyx, hotelldesign och ledarskap. Genom programmet kommer du att få kunskap och kompetens för att lösa problem framgångsrikt och självständigt. Masterprogrammet är utformat i samråd med branschen och stöttas av IHTTI’s branschpartners.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här