I köket med den prisbelönte konditorn Tony Olsson

Luzern, den 9:e September 2019 – Culinary Arts Academy Switzerland (CAAS) är glada över att kunna välkomna den prisbelönta konditorskocken, Tony Olsson, till sitt campus i Luzern den 3–4 september 2019. Studenter från Swiss Grand Diploma i bak- och chokladverksprogrammet hade möjlighet till samtal med den prisbelönte konditorskocken och fick insikter om de trender och smaker som kommer från Sverige. CAAS är en del av Swiss Education Group, den största privata utbildaren i Schweiz inom “hospitality management”.

En av de mest erkända konditorskockarna i världen

Med ett starkt fokus på bakverk och desserter hade Tony Olsson tagit med sig en mängd lokala svenska ingredienser för att återskapa några av sina klassiska signaturbakverk under den två dagar långa workshopen. Den tidigare lagkaptenen av det svenska konditorlandslaget är en av de mest prisbelönta och erkända konditorskockarna i världen. Som medlem av det svenska kocklandslaget, tog Olsson en guldmedalj i det prestigefyllda Culinary World Cup – 1999 och ett år senare, ett olympiskt guld vid IKA/Culinary Olympics. Olsson är nuvarande chefskonditor och Creative Director vid Thelins konditori, ett av Sveriges mest ikoniska konditorier sedan början av 1900-talet.

Traditionella svenska favoriter

Olsson satte ihop ett urval av traditionella svenska favoriter så som kanelbullar. Även studenterna fick testa på att baka, som den klassiska chokladbollen, en dessert som inte kräver någon egentlig tillagning utan bara hopblandning av ingredienser. Olssons egna chokladbiskvier är en vågad tolkning av den franska macaronen, men med en mjukare och segare bas som penslas med en smakfull smörkräm och till sist doppas i choklad.

Workshop dag 2

Dag två av kursen var en så kallad Advanced Mastery Workshop där studenterna tog sig an desserter, förutom de klassiska bakverken, som var av mer utmanande karaktär. Höjdpunkten var en demonstration av Olssons signaturbakelse – Princessbakelsen 2.0. En smakfull marsipantäckt kaka med grädd- och bärfyllning.

Tony Olsson berättar, Det var ett nöje att bli inbjuden och få dela med mig av smaker från Sverige och mina bästa desserter med studenterna. Detta var mitt första besök på campus och jag var mycket imponerad av den höga nivån som studenterna presterade på. De toppmoderna köken är perfekta för de blivande konditorskockarna att förfina sitt hantverk inom choklad och bakverk – som en språngbräda till sina kommande karriärer. Jag ser fram emot att följa deras framgångar och hoppas på att komma tillbaka snart igen.

I hjärtat av Luzern

Skolområdet, som är beläget i hjärtat av Luzern, Schweiz främsta turistdestination, är hemort för CAAS bak-och chokladprogram. Det är en sann dröm för varje bak-och chokladälskare med sina toppmoderna faciliteter med dedikerade kök enbart för tillverkning av choklad och bakverk. Yrkesprofessionella instruktörer av högsta rang är också mentorer till studenterna, som uppmuntras till att utforska sina kreativa sidor till fullo.

Vi är väldigt glada över att ha Tony Olsson som bjuder på sin expertis och sina unika insikter till våra studenter på plats i våra kök. Studenternas framtida möjligheter till anställning är vår huvudfokus här på CAAS och det driver oss till att ständigt utveckla sättet vi utbildar på. Vi vill att våra studenter ska knyta starka band med våra branschpartners, som Tony Olsson, och lära från dem. Genom dessa möjligheter lär dem sig praktiska erfarenheter som hjälper dem att växa när de sedan examinerats. säger Max Behesht, Academic Dean of Cesar Ritz Colleges Switzerland (Luzern campus).

Vill du också bli konditor?

Sugen på att själv studera till konditor? Läs mer om utbildningen här och kontakta oss för att ansöka här !