Från SHMS till den digitala arenan

Hans förkärlek för resor ledde alumnen Jonathan Wan från SHMS Swiss Hotel Management School till flygindustrin där han utmärker sig i ett digitalt landskap för att förbättra kundupplevelsen.

De normalt livliga gatorna i Tokyo var kusligt tysta i flera veckor. Men i takt med att landet börjar lätta på begränsningarna och återgå till normalitet, finns det en känsla av optimism för resebranschen.

Från Japan Airlines (JAL) huvudkontor i Tokyo chattar Jonathan Wan om sina erfarenheter och det digitala landskapet i den dynamiska flygindustrin. Som Director of Global Marketing övervakar alumnen från SHMS Swiss Hotel Management School JALs kommunikations- och mediestrategi för marknader utanför Japan. Hans roll täcker också ett nära samarbete med interna intressenter om kanalstrategi och digital transformering.

“ Vi lever i en alltmer digital värld och den nuvarande pandemin har påskyndat det digitala omfamnandet. Tänk på förekomsten av digitalt i ditt eget liv, många av våra reseupplevelser började digitalt, vare sig det handlade om drömmar om semester när du bläddrade igenom ett Instagram-flöde eller upplevelsen av en plats genom videobloggar om resande. Även om dessa digitala upplevelser inte kan ersätta fantastisk fysisk hospitality, fungerar de som ett utmärkt komplement till att öka förväntan och fungerar som ett viktigt första intryck.

Alumnen från The Hospitality and Events Management började sin karriär inom cateringförsäljning inom hotellbranschen och chansade framgångsrikt på reklam i sex år innan han återvände tillbaka till resande och hospitality.

Övergången mellan roller visade sig vara sömlös för den unga singaporeanaren som betraktar sin kulturellt varierande bakgrund som en fördel under sin tid på SHMS Swiss Hotel Management School och god förberedelse för att leda ett team med internationella kontor. Han var en förespråkare för mångfald i tidig ålder, och forskade i och baserade till och med sin avhandling på ämnet!

Har du alltid varit intresserad av hospitality?

Jag “snubblade” faktiskt över hospitality. Jag växte upp i en familj av bankirer och revisorer som tack och lov är oerhört stöttande. Jag funderade på en företagsexamen, men resandets lockelse greppade tag i mig efter gymnasiet och jag ville bredda mina horisonter. SHMS Swiss Hotel Management School gav mig det bästa från två världar eftersom det gjorde det möjligt för mig att bättre förstå hur företag och ledningar fungerade genom en lins av resande. Mitt drömjobb var dock initialt att vara radio-DJ, något jag gav upp ganska fort, vilket jag är tacksam för.

Vad fick dig att välja att fortsätta dina studier vid SHMS Swiss Hotel Management School?

Jag ska inte ljuga, det var det magnifika Caux-campus som fångade min uppmärksamhet. Vem skulle inte vilja fortsätta sina studier på ett verkligt Hogwarts? Förutom de ytliga aspekterna så var det mångsidigheten i programmet som lockade mig eftersom jag visste att det skulle ge mig fler alternativ efter examen.

Vilka var några av höjdpunkterna under din tid på SHMS Swiss Hotel Management School?

Definitivt vänskaperna. Inte bara vänskap med mina kurskamrater utan även med föreläsare och personal, varav många jag fortfarande har kontakt med idag. Miljön på SHMS Swiss Hotel Management School skiljer sig från allt du kan hitta någon annanstans. Vi var en så sammansvetsad gemenskap att det kändes som familj, vilket ytterligare exemplifieras genom att låta oss utöva och uppleva hospitality dagligen.

Hur känner du dig inför framtiden mot bakgrund av den nuvarande globala situationen?

Jag hoppas att världen kommer ut starkare ur den globala pandemin. Företag och regeringar måste samarbeta mer med varandra för att övervinna denna kris. Det är dags för hospitality att blomstra, när medkänsla med de drabbade behövs som mest. COVID-19 har många konsekvenser för resebranschen som sannolikt kommer att förändras när vi lär oss mer om viruset och sätt att hantera det på.

Ta reda på mer om vad andra alumner från SHMS Swiss Hotel Management School håller på med idag. :

https://www.shms.com/en/news/alumni/?_ga=2.1073933…