Swiss Education Group och Kempinski Hotels i nytt partnerskap

Montreux/Le Bouveret, Schweiz, den 22 oktober 2020 – Ett nytt partnerskap mellan Swiss Education Group och Kempinski Hotels blev officiellt under gårdagen då båda parterna signerade avtalat under en ceremoni på Culinary Arts Academy Switzerlands campus i Le Bouveret.

Swiss Education Group (SEG) och den internationellt välkända Kempinski Hotels, med sina lyxhotell världen över, har genom ett nytt och spännande partnerskap, skapat nya möjligheter för SEGs studenter och Kempinski Hotels personalpool. Genom nära samarbete kommer ett världsomfattande kompetensutvecklingsprogram förse SEGs studenter med unika möjligheter till praktik- och arbetsplatser i över 34 länder. SEGs skolor kommer även att kunna dra nytta av samarbetet genom den expertis och unika insikter som finns inom Kempinski, för utveckling av kursmoduler som reflekterar verkligheten och trender inom hospitality i lyxsegmentet. På andra sidan kommer Kempinski Hotels dra nytta av de idéer som skapas i de kreativa projekt som kommer från SEGs studenter och ha möjligheten att implementera dessa på sina hotell världen över.

Vårt världsomfattande utvecklingsprogram med Kempinski Hotels ger våra studenter möjlighet till högt eftertraktade praktikplatser hos ett av världens främsta företag inom hospitalitybranschen. Detta är ett bra exempel och kvitto på det värde som ledande och globala arbetsgivare sätter på den utbildning som vi på SEG erbjuder, säger Yong Shen, VD Swiss Education Group

“Vi ser väldigt mycket fram emot att få jobba nära tillsammans med Swiss Education Group. I över 120 år har vi satt standarden för europeisk lyx inom hospitality och att kunna erbjuda fantastiska karriärsmöjligheter till unga och ambitiösa talanger är en viktig bit i vår framgång. Idag fortsätter nya generationer av anställda att utveckla våra traditioner och berika vår entreprenörsarv”, säger Martin R. Smura, VD och styrelseordförande Kempinski Hotels.

Kempinski Hotels kommer också jobba nära Culinary Arts Academy Switzerland (CAAS), som är en av SEGs fyra skolor, genom olika initiativ. Som det ledande kulinariska institutet i Schweiz och en de främsta i världen, är CAAS internationellt välkänd för sin kvalitet och fingertoppskänsla inom kulinarisk utbildning. Som en del av deras utbildningsprogram, där studenter som studerar till en kandidatexamen inom Culinary Arts, kommer få jobba med en representant från Kempinski Hotels för att utveckla nya produkter, så som chokladfondue och bakelsen ”Lady in Red”. Studenterna kommer även ha möjlighet att tävla med sina desserter.

“Detta unika partnerskap kommer ge våra studenter möjligheten att visa upp sin kreativitet och innovation, samtidigt som de kommer lära från en så prestigefylld organisation som Kempinski Hotels”, säger Tanja Florenthal, Dekanus Culinary Arts Academy Switzerland.

Utöver ovan partnerskap, så har Kempinski Hotels utsetts till premiumpartner till 2021 års ”Cook ’N’ Battle”, som är en global kulinarisk tävling organiserad av CAAS. De virtuella regionala kvalifikationsrundorna kommer starta i februari och den globala finalen kommer sedan ske på plats på CAAS campus den 4 juni 2021. Utvalda kockar från Kempinski Hotels kommer spela en aktiv roll i tävlingen som medlemmar av juryn.

Om Kempinski Hotels

Grundat 1897, är Kepmpinski Hotels är Europas äldsta lyxhotellskedja. Kempinskis har ett rikt arv av utmärkt personlig service och hospitality i absoluta världsklass. Kempinski driver idag 78 stycken 5-stjärninga hotell i 34 länder och utökar sin portfölj av hotell kontinuerligt i Europa, mellanöstern, Afrika, Asien och Amerika. Varje hotell reflekterar den styrka och framgång som Kempinskis varumärke står för, utan att tappa sina rötter och arv. Deras breda portfölj av hotell innehåller historiska landmärken, prisbelönta urbana lifestyle hotell, exklusiva resorts och prestigefyllda bostäder. Alla andas den kvalité som deras gäster kommit att förvänta sig från Kempinski, samtidigt som de tar tillvara på de lokala kulturella traditionerna. Kempinski är medgrundare till Global Hotel Alliance (GHA) som är världens största allians av fristående hotell.

 

Läs mer om Kempinski Hotels här.

Swiss Education Group partnerskap

Representerar du en branschledande organisation och vill veta mer om hur ni kan bli partner med Swiss Education Group, vänligen kontakta: [email protected]