Flight Hospitality Conference i Dublin

FLIGHT – Future Leaders in Global Hospitality & Tourism

Flight Hospitality Conference i Dublin 16/6-17/6

Konferens om hospitality i Dublin, SEGKonferensen anordnas varje år av ett gäng fantastiska människor från hospitality-branschen som vill föra samman olika generationer och diskutera ett ämne kring hospitality, som varje år byts.

I år var temat ”relationer inte robotar” som, ja egentligen grundar i hur framstående teknologin börjar bli i dagens samhälle och inte minst hospitality. Varje dag kommer nya datorsystem fram och i Japan har de redan börjat med robotar som receptionister, kan du tänka dig? Som min 81-åriga farmor hade sagt, ”de e helt galet”!

Nya datorprogram används för att rekrytera nytt folk och vissa datorprogram tar över jobben över andra och leder till större arbetslöshet, det finns både negativa och positiva aspekter med det hela. Det var verkligen någonting jag upptäckte under mina två dagar i Dublin, där konferensen hölls i år. 

Hur kom jag in på denna konferens frågar ni er säkert? Ja det gjorde jag med, hur kan mina tankar uppskattas så mycket? Det är en helt fantastiskt och så grym känsla att ens bli tillfrågad att få vara bland så mäktiga människor inom hospitality och få diskutera något så sjukt intressant som framtiden.

Men jag antar att min resa till Dublin började innan dess. Den började redan när jag först kom till Schweiz för nästan tre år sen och insåg att hospitality är det jag vill göra. Att få jobba med folk i en internationell miljö och lära mig om språk och kulturer samtidigt som jag lär mig vettiga saker är det mest motiverande för mig.

När jag väl upptäckt hur mycket jag älskade mitt nya liv var det ett faktum att börjar hjälpa till på öppna hus och utveckla mer mina kunskaper hur jag når ut till nya människor. Någonstans under dessa åren har jag helt plötsligt blivit intresserad av nyheter inom min bransch, och jag märkte inte ens när det hände.

Allt detta gjorde mig så förberedd för att medverka i årets FLIGHT konferens i Dublin och även om jag inte visste det innan jag ens blev tillfrågad, så blev allt så självklart när jag väl kom fram. Att lyssna på ett seminarium och inse att jag faktiskt pratat om detta på en lektion och att höra en HR-chef prata om hur de numera rekryterar online, det är ju något jag själv upplevt första hand nu när jag söker efter jobb. Allting är hoplänkat och det jag hörde och såg och upplevde i Dublin kändes så himla relativt till det jag gör och det jag vill göra.

Konferens och pubrunda, SEGAtt allt detta kom med en fullständigt otroligt Irländsk afton på torsdagskvällen gjorde hela vistelsen så mycket mer fantastisk och autentisk. Riverdance blandat med irländsk folksång och otroligt god mat. Detta njöt vi alla medverkande av och då kunde vi samtidigt nätverka på vårt egna sätt i en mer avslappnad miljö samtidigt som vi delade med oss av våra egna erfarenheter med ”robotar”, alltså teknik, under dagarna.

Vistelsen avslutades med en irländsk whiskyprovning där jag igen fick en flashback från alla vinprovningar jag gjort i skolan och hur lika men ändå olika hela provningen är.
Jag som studerande och ung professionell i branschen höll i en paneldiskussion med två andra ”ungdomar” dela med oss av våra framtidsförhoppningar och visioner om teknik och det var en så grym känsla att sitta och prata och inse att alla i det rummet verkligen ville höra vad vi ville ha och säga. Det är respekt och det är hospitality, och det är därför jag älskar det jag gör.

Med allt detta i åtanke och vilka två fantastiska dagar jag haft vill jag bara säga TACK SEG Scandinavia för att ni hade tron att skicka just lilla mig att få vara med på denna fantastiska konferens, träffa inspirerande människor, äta gott, bo gott i centrala Dublin och få uppleva igen just hur fantastisk hospitality-industrin är. Att ni skickade mig på detta kommer jag alltid värdera och uppskatta högt. Jag ångrar ingenting!

/Louise Johansson
student vid César Ritz Colleges