En schweizisk hospitality-dröm i uppfyllelse

Frida har inte bara jobbat med service och hospitality i hela sitt liv, hon har även drömt om att studera hotell management i Schweiz sedan tidig ålder. Vi tog oss en pratstund om drömmen som blev sann och framtidsutsikterna i Afrika.

Frida Lövbacker - Swiss education group

Hejsan Frida! Vad och var pluggar du?

Jag heter Frida Lövbacker och jag läser till en Bachelor i Hospitality och Event Management vid Swiss Hotel Management School, som ligger i Caux, strax utanför Montreux.

Varför valde du att plugga detta?

För jag har alltid älskat service och hospitality. Jag har jobbat inom café och restaurang i 8 år och gick hotell och restauranglinjen på gymnasiet. Service är det jag brinner för i livet helt klart. Efter att ha jobbar som au-pair i Bangkok kände jag att nu var det dags. Jag hade drömt om att studera hotell management i Schweiz sedan jag var 16 år.

Varför Swiss Education Group?

Det var via rekommendationer och Google. Min kompis som pluggar sitt tredje år sa att det var riktigt bra och rekommenderade mig att söka.

International Recruitment Forum. Vad är ditt mål att vara här?

Jag vill träffa mycket folk och passa på att ställa och svara på frågor. Jag vill även networka och socialisera generellt. Sen såklart hitta en praktikplats.

Frida Lövbacker - Swiss education group

Under din tid på skolan, har du haft någon riktigt aha-upplevelse?

Eftersom jag har jobbat en hel del inom hospitality innan så har jag ju en del erfarenhet, även om jag inte jobbat med hotell specifikt. Så ingen stor aha-upplevelse än.

Vad betyder International Recruitment Forum för dig som student?

Jag tycker det är fantastisk bra och en otrolig chans för oss studenter att få träffa de stora företagen. Särskilt om man är intresserad av ett specifikt hotell eller kedja och vill få sig en tydligare bild av just den arbetsplatsen.

Vad är dina tankar om praktik Frida?

Jag vet inte riktigt vart jag vill än, men jag kommer inte att åka tillbaka till Sverige. Troligen till Asien och antagligen en storstad. Mer än så vet jag inte.

Vad vill du göra efter skolan?

Förhoppningsvis hittar jag en managerposition inom Front Office eller F&B. Asien eller Afrika lockar mycket men även södra Europa. Gärna mindre ställe, där man är delaktig i alla delar av hotellet, jag tror det matchar min personlighet mer. Då får man en större bredd av dina sysslor istället för att vara superfokuserad på en enda sak. Jag tycker det är roligt att vara involverad på många plan och gillar ha många bollar i luften samtidigt.

Det bästa med din bransch och nisch?

Människorna helt klart. Jag älskar det mänskliga mötet, att kommunicera och vara behjälplig för andra. Att kunna ge den där lilla extra servicen till gästen som de kanske inte vet om att de vill ha.

Vad är det bästa med skolan tycker du?

Det är så fantastisk att det är så många olika nationaliteter här. Redan där får man ett väldigt brett närverk! Det är också en väldigt intensiv tid där man jobbar väldigt nära med varandra. Lärarna har väldigt stor erfarenhet inom hospitality, vilket gör att de faktiskt vet vad de pratar om, och det märks.

Har du något tips till någon som funderar på att plugga till samma sak som dig?

Var passionerad! Man börjar inte om man inte vet till 100% att man vill jobba med detta – då det är väldigt tufft och hårt! Men, det är så fantastiskt kul och alla gör och går igenom samma saker. Var motiverad och framåt och man behöver inte vet exakt vart man vill när man börjar.