Den perfekta tallrikspresentationen!

Hans livslånga dröm är att öppna en egen restaurang – en restaurang med ett unikt koncept helt obundet till en speciell typ av rätter.

Under de senaste nio månaderna har Mohit Muril gjort det näst bästa. Som Chef de Partie vid Momofuku Ssäm Bar, är nu Culinary Arts Academy Switzerland (CAAS) alumnistudenten fokuserad på att utveckla nya koncept för den välkända New York restaurangen. Grundad av David Chanch, en av nutidens mest inflytelserika restaurangägare.

Genom matlagningsprogram på tv när Mohit växte upp, så som MasterChef och Eat St, fann han sitt intresse för den kulinariska världen. Det fick honom att vilja resa och utforska en värld full av mat.

Mohit fick först veta om Culinary Arts Academy Switzerland genom en familjevän. Sedan fick han reda på att en av hans vänner från gymnasiet studerade på skolan. Det väckte nyfiken i honom och gav möjligheten att ställa alla frågor han ville.

Culinary Arts Academy Switzerlands alumnen plockade snabbt upp de nödvändiga färdigheterna i köket och vad som visade sig vara mest viktigt – hur man driver ett företag. Han fick flera olika perspektiv på den kulinariska världen, från kostnader och leverantörskedjor till hållbarhet och marknadsföring.

En av de mest värdefulla läxorna som Mohit lärde sig var det att varje välkänd kock går genom sin beskärda del av motgångar och svåra val. Men den stora skillnaden mellan bra kockar och legender är deras driv, som gör att de orkar bestiga de berg de står framör och nå sin fulla potential.

“Det kommer komma utmaningar i livet, men det är hur du väljer att överkomma dessa som definierar dig, oavsett om du viker dig för dem eller fortsätter framåt.”

Hur hjälpte miljön på Culinary Arts Academy Switzerland dig?

Jag hade intalat mig själv att det inte var acceptabelt för unga kockar att experimentera med ingredienser och smaker, på grund av kostnaden. Om du inte jobbade på en fin restaurang det vill säga. Culinary Arts Academy Switzerland gav mig möjligheterna och verktygen som lät oss testa, misslyckas och lära i en säker miljö. En gång så misslyckades jag med att göra en risotto, som blev ett misslyckande av episka proportioner. Även att jag misslyckades så var min lärare tillmötesgående och guidade mig rätt. Detta hjälpte mig att förbättra mina kulinariska färdigheter, men även förstå att man inte kan vara rädd för att misslyckas.

Vad gillar du mest med att jobba i F&B branschen?

Den enorma mängd dedikation folk har gentemot mat är vad jag älskar med denna bransch. Jag har alltid haft tur med att få jobba med några av de bästa restaurangerna där mat är religion. Den mängd arbete och tid som det går till att bestämma vad som hamnar på tallriken är helt galet. Denna ambitionsnivå av perfektionism är vad som driver mig.

Vad är nästa steg för dig?

Just nu så assisterar jag i utvecklandet av nya rätter och koncept för Momofuku SSäm Bar. När det väl är gjort så planerar jag att göra en doktorsexamen och arbeta mer i företagsdelen av restaurangbranschen.

“Lugna vatten skapar inte en bra sjöman. Det kommer komma utmaningar i livet. det kommer komma utmaningar i livet, men det är hur du väljer att överkomma dessa som definierar dig, oavsett om du viker dig för en utmaning eller fortsätter framåt.”