11 saker jag lärde mig under 11 veckor på Hotel Institute Montreux

Den kroatiska utbytesstudenten Antonija Kapetanović spenderade 1 termin som på Hotel Institute Montreux.

Efter att ha spenderat 11 livsförändrande veckor på Hotel Institute Montreux, delar Antonijia med sig av 11 saker hon vill ta med sig tillbaka till Kroatien.

1. Familjen är allt – På Hotel Institute Montreux är vi som en enda stor familj och varje familjemedlem är lika viktig.

2. Att bli den bästa versionen av oss själva är en ständig process – Hotel Institute Montreux strävar efter att utveckla unga studenter till att bli den bästa versionen av sig själva, både i arbetslivet och som person.

3. Lärande går bortom klassrummet – Hotel Institute Montreux bryr sig verkligen om vår utveckling. De erbjuder master classes av olika slag som ger oss möjlighet att lära från experterna inom respektive ämne.

4. Direkt access till branschen ger oss ett försprång vid jobbsökande – en av de bästa upplevelserna för mig var International Recruitment Forum (IRF). Att ha möjligheten att träffa och prata med de bästa branschledarna från de mest kända varumärkena är en av de största fördelarna som Hotel Institute Montreux erbjuder sina studenter.

5. Jag har lärt mig att leva och jobba ihop med folk från olika kulturer och bakgrunder – även om jag kommer från en populär turiststad och är van att interagera med olika kulturer, så har jag aldrig upplevt hur det är att bo med nästan 50 olika nationaliteter. Det var en positiv utmaning, speciellt när det kommer till att arbeta tillsammans på alla olika projekt som vi gjorde.

6. Jag har blivit utmanad att tänka utanför lådan – så många olika projekt inom så många olika områden har hjälpt mig att lära mig tänka utanför de traditionella ramarna och att utrycka min kreativitet inom många olika områden. Även fast jag inte ser mig själv som en kreativ person.

7. Tidsplanering – tack vare det väldigt hektiska schema som jag hade, har jag lärt mig att planera och förvalta min tid på ett effektivt sätt. Detta var något som jag verkligen behövde hjälp med innan jag kom till Hotel Institute Montreux.

8. Professionalism i klassrummet – jag var överraskad över att inse att jag gillade bära skoluniform. Det var ett bra sätt att lära oss vad professionalism är, med början i klassrummet.

9. Det är en konst att balansera det privata och yrkesverksamma livet – teamet på Hotel Institute Montreux gav oss fantastiska råd för hur man lyckas med det och hela miljön på skolan stöttade också detta.

10. Hårt arbete lönar sig I längden – Apira och Hotel Institute Montreux bekräftade för mig att hårt arbete vill löna sig och bli belönat. Jag fick ett stipendium att börja på Hotel Institute Montreux för 1 termin tack vare mina bra betyg och engagemang i skolan.

11. När du är osäker – hoppa! ­– jag var den första studenten som fått denna möjlighet av utbyte mellan våra skolor, så jag visste inte vad jag kunde förvänta mig. Men vad jag har lärt mig är att det oväntade kan visa sig vara helt fantastiskt!

Till mina kära kollegor på Aspira, jag rekommenderar verkligen att komma hit och uppleva detta. För vad jag än säger, den verkliga känslan kommer från allt ansvar och deadlines som vi studenter får and hela studieupplevelsen i Schweiz.

Till teamet på Hotel Institute Montreux, vill jag säga TACK SÅ MYCKET för allt som ni gjord för mig så att jag ska känna mig uppskattad, för att ni accepterade mig och gav mig en så livsförändrande upplevelse som jag aldrig kommer glömma.

Förhoppningsvis korsas våra vägar igen!